Taste of Lviv & Galychyna

Сьогодні мало шеф-кухарів створюють свій авторський стиль на кухні, і не тому що не хочуть, просто не вміють.

Час змінився. Гість змінився. Він вже здатний відрізнити підробку від оригіналу.

Ви готові відкривати свій ресторан? Тоді запитайте в себе: чим він буде відрізнятися від 8000 інших закладів? Якщо відповіді немає, запрошуємо на майстер-клас з Галицької і Львівської кухні від витоків до сучасності Taste of Lviv & Galychyna.

Спікери заходу

...

Льоля Ланда

Власниця ресторану «Ієрусалим», Львів

Сергій Пожар

Кулінар, дослідник гастрономічних традицій Карпат, Львів

Олександра Буц

Нутриціолог, психодієтололог, Львів

Юрій Кошик

Шеф-кухар, Львів

Програма

9:30 - 10:00

Реєстрація та кава

10:00 - 10:50
«Вплив історії на формування сучасної української кухні».

«Вплив історії на формування сучасної української кухні».

Сергій Пожар

Сергій Пожарвідомий кулінар, блогер і експерт, автор багатьох рецептів за мотивами регіональної кухні. Дослідник гастрономічних традицій регіону Карпат, автор сайту «Домашня кухня Карпат».

 

Тези виступу:

  • Народи, які мали вплив на формування Галицької кухні та смаки, що притаманні їй.
  • Страви галицької кухні, які дійшли до наших днів і які можна скуштувати у ресторанах.
  • Співпраця історика і ресторатора. Які вимоги та побажання ставити до історика?
  • Як змінювалися смаки галичан. Львівська кухня міщан: традиційні страви, що притаманні кухні Галичини; страви, які доповнили її; страви, створені заново. 

10:50 - 11:20

Кава-брейк

11:30 - 13:10
«Страви Галицької кухні в українських ресторанах сьогодні».

«Страви Галицької кухні в українських ресторанах сьогодні».

Сергій Пожар

Сергій Пожарбренд-шеф ресторанів Холдингу емоцій «! FEST». Сергій проводить навчання кухарів холдингу з приготування страв сучасної та автентичної кухні регіону.

 

Тези виступу:

  • Для чого шеф-кухарю потрібно знати історію української кухні та створення/походження страв.
  • Страви галицької кухні, які можуть сьогодні формувати меню сучасних ресторанів.
  • Приготування страв галицької кухні у історичній та сучасній інтерпретації.
  • Забуті продукти галицької кухні, які можна застосувати для приготування сучасних страв.

Польська кухня: «Окраса» – гуску не обов’язково довго запікати, її можна подавати за лічені хвилини.

Єврейська кухня: «Човлент» – страва суботнього дня, та чи тільки суботнього?

Чеська поливка: «Чесночка» – зупа з часнику, афродизіак чи противірусний засіб?

Гуцульська кухня: «Великодня поливка з хроном» – зупа з сироватки.

Галицька кухня: «Мізерія» (від фр. слова мізер) – салат з огірків у сметані: як просте старе зробити вишуканим у сучасному ресторані.

13:20 - 14:00

Обід

14:10 - 15:10
«Вплив одного народу на історію Галицької кухні».

«Вплив одного народу на історію Галицької кухні».

Льоля Ланда

Льоля Ланда - власниця ресторану "Ієрусалим", Львів

Тези виступу:

-   Як зробити ресторан на 40 посадок НЕ в центрі місця прибутковим?

-   Відтворення смаків єврейської кухні у концепції львівського ресторану.

-   Додаткові шляхи прибутку в ресторані. Служба доставки Lviv Smart Food. Рекомендації рестораторам.

15:10 - 15:30

Кава-брейк і знайомство з українськими виробниками

15:40 - 17:00
«Чи може шеф готувати без меню?».

«Чи може шеф готувати без меню?».

Юрій Кошик

Юрій Кошик, шеф-кухар ресторану «Дуже висока кухня»

Тези виступу:

  • Приготування трьох страв із авторського меню: салат, закуска та основна страва.
  • Авторські страви, які базуються на історії галицької кухні.
  • Особливості роботи ресторану без меню: закупівлі, оформлення замовлення, процес приготування, система ціноутворення страви.
  • Якірні інгредієнти та страви ресторану.
  • Заготовки, які готуються власноруч.

17:00 -17:15

Кава-брейк і знайомство з українськими виробниками

 

 

17:20 - 18:50
«Повернення до витоків через смак», Олександра Буц

«Повернення до витоків через смак», Олександра Буц

Олександра Буц