Дводенний практикум з випікання хліба у Києві

10-11 лютого у кулінарній студії Kenwood Club відбудеться великий дводенний практикум з випікання хліба Taste of Bread & Spices. Цього разу ми вирішили присвятити майстер-клас ідеальному поєднанню хліба та спецій, створенню смаків, які учасники зможуть зробити якірними у своєму ресторані або пекарні.

Що чекає учасників Taste of Bread & Spices?

Відродження забутих рецептур і професійні рішення з випікання хліба — така мета дводенного практикуму Taste of Bread & Spices. Більшість учасників вперше навчиться працювати з хмарними (онлайн) картами і дізнається про професію хлібного сомельє. На майстер-класі розкажуть про історію українського хліба і його поєднання з різними спеціями для посилення апетиту.

Разом зі спікерами мы піднімемо тему користі хліба для здоров’я, використання локальних продуктів при випіканні хліба, розкажемо про організацію виробництва хліба з нуля і створення ринку збуту, а також дамо відповідь на такі запитання:

  • Рекомендації з випікання хліба в ресторані.
  • Система ціноутворення хліба в ресторані.
  • Як підвищити продажі хліба під час сніданку, обіду, вечері.
  • Які інвестиції необхідні для відкриття пекарні.
  • Яке обладнання для випікання хліба має бути в ресторані.
  • Як працювати із замороженим хлібом.
  • Поєднання спецій в хлібі зі стравами в ресторані (овочі, риба, м’ясо).
  • Чи існує бездріжджовий хліб.
  • Хліб без глютену — умови для випікання в ресторанах.
  • Соціальний хліб і його відмінності від комерційного.

Крім того, учасників майстер-класу чекає хлібна дегустація з вином та сиром.

Спікери Taste of Bread & Spices

Тільки пекарі-практики, засновники власного бізнесу

Андрій Пивовар

Пекар, консультант, Київ

Степан Савчин

Пекар, Львів

Програма

10.30 - 11.00

Реєстрація та кава від Coffee Door. Круасани і випічка Merrychef. Дегустація сирів і йогуртів Lactalis.

11:00 - 11:30

Вітальне слово організаторів та презентація кухонної машини Kenwood.

11.30-13.30
1 блок. «Професійні рішення за традиційними рецептами». Випікаємо житній хліб з чорносливом та мускатним горіхом

1 блок. «Професійні рішення за традиційними рецептами». Випікаємо житній хліб з чорносливом та мускатним горіхом

Андрій Пивовар

13:30 - 13:50

Презентація обладнання Merryсhef.

13.50 - 14.30

Кава-брейк від Coffee Door. Обід з супами від Kenwood. Дегустація ковбас, в'ялених томатів

14.30 - 16.30
2 блок. «Хліб з локальними інгредієнтами». Випікаємо лляний хліб на жорновому борошні першого сорту.

2 блок. «Хліб з локальними інгредієнтами». Випікаємо лляний хліб на жорновому борошні першого сорту.

Андрій Пивовар

16.30 - 17.00

Кава-брейк від Coffee Door. Дегустація плавленого сиру від Kenwood.

17:00 - 19:00
«Десертний цільнозерновий хліб». Випікаємо десертний хліб з журавлиною і горіхами.

«Десертний цільнозерновий хліб». Випікаємо десертний хліб з журавлиною і горіхами.

Андрій Пивовар

19:00 - 19:30

Хлібна дегустація з українським сидром, червоною ікрою і масел українського виробництва.

9.30 - 10.00

Реєстрація та вітальна кава Coffee Door. Круасани і випічка Merrychef. Дегустація сирів і йогуртів Lactalis.

10.00 - 12.00
1 блок «Хліб на старовинних заквасках спонтанного бродіння і бездріжджовий хліб». Випікаємо бездріжджові паляниці з цільним пророщеним зерном і робимо заміс на яблучний і картопляний хліб на заквасці.

1 блок «Хліб на старовинних заквасках спонтанного бродіння і бездріжджовий хліб». Випікаємо бездріжджові паляниці з цільним пророщеним зерном і робимо заміс на яблучний і картопляний хліб на заквасці.

Степан Савчин

12.00 - 12.30

Кава-брейк від Coffee Door. Дегустація бездріжджових коржів. Обід із супами і плавленим сиром від Kenwood. Дегустація в'ялених ковбас і томатів українського виробництва.

12.30 - 14.30
2 блок. «Створення сумішей купажів на прикладі білкового хліба і комбінування наповнювачів на прикладі використання гірчиці і чайної троянди». Робимо заміси і ферментацію для білкового хліба, преферментація напівфабрикату за французькою технологією patte fermente і хліб на ньому.

2 блок. «Створення сумішей купажів на прикладі білкового хліба і комбінування наповнювачів на прикладі використання гірчиці і чайної троянди». Робимо заміси і ферментацію для білкового хліба, преферментація напівфабрикату за французькою технологією patte fermente і хліб на ньому.

Степан Савчин

13.30 - 14.00

Кава-брейк від Coffee Door. Дегустація білкового хліба з трьома різними смаками Дегустація яблучного і картопляного хліба з солоним маслом і в'яленими томатами.

15:00 - 18:00
3 блок. 3 блок «Дотримання трендам здорового харчування. Створення поживно збагаченого хліба». Готуємо хліб фітнес (висівкові / злакові).

3 блок. 3 блок «Дотримання трендам здорового харчування. Створення поживно збагаченого хліба». Готуємо хліб фітнес (висівкові / злакові).

Степан Савчин

18:00 - 18:30

Кава-брейк від Coffee Door. Дегустація хліба "фітнес".

Галерея