Шеф-кухарі з усієї країни діляться своїми знаннями
Taste of Ukraine – це проект , де кожен може поділитися своїми знаннями і навчитися чогось нового у своїх колег. Наші спікери –це шеф-кухарі та дослідники української кухні, її амбасадори та відкривачі.
Василь Хомишин
Пекар, м. Львів
Василь Хомишин
Пекар, м. ЛьвівПекар, власник «Татова пекарня», м. Львів. Основним правилом та філософією, яку має на сеті Василь – це натуральний продукт. Він випікає хліб на живих заквасках, круасани – на вершковому маслі, а кондитерські вироби – виключно з натуральних складників. Окрім власної пекарні і асортименту, який він пропонує кожного дня, Василь випікає круасани і хліб для готельно-рестранних комплексів, налагоджує технологічні процеси хлібопечення в інших пекарнях і ресторанах, а також запускає пекарні з нуля.
Лариса Титикало
Власниця господарства «Бринзарня», автор книги про кухню Бесарабії
Лариса Титикало
Власниця господарства «Бринзарня», автор книги про кухню БесарабіїПоспішаємо познайомити вас зі спікером Taste of Odessa&Bessarabia – Ларисою Титикало — власницею господарства «Бринзарня» і готелю зеленого туризму в селі Приморське.
Багатьом спікерка відома, як очільниця спільноти «Slow food Bessarabia», метою якої є просування території, її культури і традицій через розвиток гастротуризму за принципами Руху Slow Food «смачно, чисто, чесно».
Також Лариса є авторкою новітніх спецій на основі козиної бринзи. А її багаторічна робота у напрямку пошуку, збору, сортування й дегустації смачної спадщини Бессарабії вилилася в написання книжки «Бессарабія. Кулінарна мандрівка», яка побачила світ 2017-го року.
На Taste of Odessa & Bessarabia Лариса познайомить вас з кухнею Бессарабії і її значенням в масштабі всієї України: історією, продуктами, унікальними рецептами.
Ваше уявлення про бессарабську кухню після доповіді Лариси зміниться назавжди. Ця кухня формувалася впродовж багатьох століть під впливом десятків національних кухонь народів, що живуть тут: української, молдавської, румунської, болгарської, єврейської, турецької, гагаузької і навіть грецької! (давні греки колонізували Північне Причорномор‘я і заснували там міста-держави ще в VII–V століттях до н.е.).
Незважаючи на національне розмаїття, спільним для кухонь цього регіону є використання продуктів тваринництва (особливо — вівчарства), риби, овочів, фруктів, трав і спецій. Багатовікові рецепти, колорит і щедрість бессарабської землі, щирість і гостинність місцевих мешканців приваблюють як українських, так і іноземних гурманів.
Каварма, мітітеї, голубці у виноградному листі, плацинди, меліна, фріптура, різноманітні фаршировані овочі, і, безперечно, бринза — те, без чого неможливо уявити бессарабську кухню.
Про все це і навіть більше Лариса розкаже учасникам майстер-класу 28 вересня. А ще ви продегустуєте спеції та суміші, створені нею на основі бринзи, які надають стравам унікальний смак Бессарабії.
Олександр Залужний
Шеф-кухар, Одеса
Олександр Залужний
Шеф-кухар, ОдесаЧи може регіональна кухня завоювати любов гостей у національному масштабі? Олександр Залужний впевнений, що з бессарабською кухнею буде саме так!
На Taste of Odessa & Bessarabia Олександр розкаже про бессарабську кухню в форматі сучасного ресторану. Він поділиться секретами роботи з локальними продуктами: овочами, бринзою, м'ясом та спеціями.
Народився та виріс Олександр Залужний в Одесі, а одеську кухню вивчав, працюючи в ресторані «Дача» Савелія Лібкіна. За часи роботи в рибному ресторані «Риба в вогні» у Києві та Одесі Олександр отримав колосальний досвід у роботі з рибою та морепродуктами. Працюючи в ресторані «Тавернетта» Олександр відточив майстерність роботи зі стравами італійського гастрономії.
Однак любов до бессарабської кухні взяла гору. Наразі у команді з Андрієм Величко Олександр розвиває кухню Бессарабії в заміському ресторані «Провінція».
На Taste of Odessa & Bessarabia Олександр розкаже про ціннісні продукти Бессарабської кухні. А також розкриє Техніки приготування таких страв, як: бессарабська каварма, справжня овеча бринза, болгарський перець маринований під бринзою, бессарабська меліна, мітітеї з манжею, дроб сарма.
Асмік Гаспарян
Бренд-шеф, Київ
Асмік Гаспарян
Бренд-шеф, КиївЗасновниця власного бренду спецій. За плечима Асмік 10-річний досвід роботи кухарем, п’ять з яких - шефом-м’ясником. Вона закінчила з відзнакою кулінарну академію LeCordoneBleu (Франція), стала переможницею проекту Майстер-шеф Україна 2016. Є володаркою золотого кубка чемпіоната України, титулу Срібний шеф 2019 та Срібний призер чемпіонату ArtCulinari.
Олексій Александров
Шеф-пекар, технолог. Київ
Олексій Александров
Шеф-пекар, технолог. Київ- Особливості випікання хліба на заквасці вдома і ресторані
- Додатковий асортимент випічки, який підвищить прибуток: піца на заквасці, булки для бургерів довгої ферментації, піти на твердих сортах пшениці
- Обладнання для випікання хліба: духовка VS пароконвектомат
- Як зробити пекарню вдома і розрахувати правильний час для налагодженого процесу
- Як подавати хліб в ресторані із маслами та намазанками
- Як поєднувати хліб зі стравами та пропонувати різний хліб під кожну страву гостям
- Особливості зберігання хліба
- Заморожентй хліб і хлібобулочна продукція, як елемент подовження зберігання: як правильно заморожувати та розморожувати продукцію
- Як заробляти на хлібі в Instagram
Сергій Пожар
Кулінар, дослідник гастрономічних традицій Карпат, Львів
Сергій Пожар
Кулінар, дослідник гастрономічних традицій Карпат, ЛьвівХто: відомий кулінар,ресторатор, блогер і експерт, дослідник української кухні. Автор багатьох рецептів за мотивами регіональної кухні.
Спеціалізація: Галицька кухня, гастрономічні традиції регіону Карпат.
Працює над книгою по кухні карпатського регіону, внеском сусідніх культур в її формування, галицької кухні міщан, впливом на неї кухонь народностей цього багатонаціонального краю, проводить кулінарні майстер-класи.
Віктор Тітов
Шеф-кухар, Одеса
Віктор Тітов
Шеф-кухар, ОдесаХто: бренд-шеф мережі ресторанів G-group, засновник Ukrainian South Chef Association, організатор Кубків України з кулінарії
Спеціалізація:сучасна українська кухня, локальні продукти
Працює:Співвласник ресторану сучасної української кухні U. All about you
Досвід: Працював у Греції, Норвегії, Аргентині
Роберт Травницький
Шеф-кухар, Ужгород
Роберт Травницький
Шеф-кухар, УжгородСпеціалізація: авторська, українська кухня, ферментація, поєднання у стравах природи і гастрономії
Освіта:кулінарна академія Ектора Хіменеса Браво (Hector Jimenez Bravo Culinary Academy)
Євген Зіпер
Шеф-кухар, Одеса
Євген Зіпер
Шеф-кухар, ОдесаХто: бренд-шеф, шеф-кухар, співвласник ресторану U. All about you
Спеціалізація:українська кухня, локальні продукти, риба та морепродукти
Працює:Бренд-шеф Zelda Bar; шеф-кухар та співвласник ресторану української кухні U. All about you
Відзнаки:Срібний призер Кубка України з кулінарії 2017 року, золотий призер Кубка України з кулінарії 2016 року (м. Львів)
Сергій Байсаревич
Бренд-шеф ресторану Barvy, Київ
Сергій Байсаревич
Бренд-шеф ресторану Barvy, КиївХто: бренд-шеф, консультант, співзасновник Першої української лабораторії з фудпейрінгу
Спеціалізація:сучасна українська кухня, fusion, десерти, foodpairing
Освіта: стажування у Basque Culinary Center — Іспанія; стажування у ресторані Cru — Естонія
Ігор Лаврешин
Пекар, ремісник, новатор
Ігор Лаврешин
Пекар, ремісник, новаторСпеціалізація: борошно, хліб, випічка
Працює: Засновник lavrbread
Шеф-інструктор NIP food (Італія), викладач в Кулінарній Академії Асоціації шеф-кухарів України
Освіта: NIPfood Nazionale Italiana Pizzaioli & Panificazione - Італія;
Richemont Masterbaker Center for Excellence in Baking and Pastry DMCC - Швейцарія
Олена Павлова
Дослідниця кухні Поділля, Вінниця
Олена Павлова
Дослідниця кухні Поділля, ВінницяХто: дослідниця української кухні, консультант.
Спеціалізація: кухня Поділля.
Андрій Клюс
Шеф-кухар, Київ
Андрій Клюс
Шеф-кухар, КиївСпеціалізація: Modern Gastro Nostalgia
Досвід: учасник та фіналіст кулінарних конкурсів. Працював у Словаччині у Італійському ресторані
Оксана Бас
Дослідниця подільської кухні, Бар
Оксана Бас
Дослідниця подільської кухні, БарХто: громадська активістка, експерт сільського туризму в Інформаційно-Аналітичному Центрі компетенцій галузі сільського туризму, дослідниця кухні Поділля.
Спеціалізація: кухня Поділля, сільський туризм.
Ігор Мєзєнцев
Шеф-кухар, Харків
Ігор Мєзєнцев
Шеф-кухар, ХарківХто: шеф-кухар; власник гастрономічного журнал MEZENCEV; організатор проекту CHEFS TABLE з шеф-кухарями та шеф-барменами України; автор проекту «Їмо в майбутньому», автор проекту «Топот»
Спеціалізація:десерти, ферментація, молекулярна кухня
Працює: бренд-шеф
Освіта: стажування у Kyoto Japanizes Restaurant Sushi Bar — Німеччина
Ксенія Зажигіна
Співвласниця СMYK Ingredients, Київ
Ксенія Зажигіна
Співвласниця СMYK Ingredients, КиївХто: співвласниця і маркетинг директор європейського foodtech-стартапа з українським корінням — СMYK Ingredients.
Спеціалізація: дослідження світових трендів у харчовій індустрії. Зміна форм спецій і трав за допомогою механіки і ферментації.
Алік Мкртчян
Шеф-кухар, Київ
Алік Мкртчян
Шеф-кухар, КиївХто: бренд-шеф м’ясного відділу Goodwine, фіналіст “Мастер Шеф. Професіонали”
Спеціалізація: м’ясо та м’ясні вироби, розробив 600 рецептів м’ясних напівфабрикатів
Працює: Goodwine
Анна Федорець
Засновниця ресторану "Золота Форель", Сколе
Анна Федорець
Засновниця ресторану "Золота Форель", СколеХто: засновниця та генеральний директор фермерського господарства та ресторану "Золота Форель", м. Сколе.
Спеціалізація: управління ресторанним бізнесом, рибне господарство.
Костянтин Черненко
Шеф-кухар, Дніпро
Костянтин Черненко
Шеф-кухар, ДніпроХто: голова Першої Української Асоціації шеф-кухарів (м. Дніпро)
Спеціалізація: азійська кухня
Працює: шеф-кухар ресторану the Garden, бренд-шеф мережі Varus
Олексій Повторейко
Шеф-кухар, Київ
Олексій Повторейко
Шеф-кухар, КиївХто: шеф-кухар, віце-президент Асоціації шеф-кухарів України, засновник “Школа стейків”
Спеціалізація: м’ясо, ферментація, техніки роботи із цілою тушею
Працює: бренд-шеф ресторану “Whisky Corner”
Роберт Прядченко
Шеф-кухар, Київ
Роберт Прядченко
Шеф-кухар, КиївСпеціалізація: авторська кухня, використання сезонних та локальних продуктів, гастрономічні експерименти з різними техніками
Працює: шеф-кухар ресторану “Практика”,
Cтажування: ресторан Кoks** (Фарерські острови)
Дар’я Дядик
Кондитер-експериментатор, Київ
Дар’я Дядик
Кондитер-експериментатор, КиївХто: кондитер-експериментатор, автор та співзасновниця кондитерського YouTube-каналу Food Hackers
Спеціалізація: кондитерські вироби, випічка, ферментація, експериментальні техніки
Працює: кондитер-практик, консультант
Освіта та досвід: кулінарна академія Ектора Хіменеса Браво (Hector Jimenez Bravo Culinary Academy). Працювала у проекті в ОАЕ
Олександр Трофіменков
Кондитер-експериментатор, Київ
Олександр Трофіменков
Кондитер-експериментатор, КиївХто: кондитер-експериментатор, викладач кондитерських курсів, співзасновник кондитерського YouTube-каналу Food Hackers
Спеціалізація: кондитерські вироби, випічка, ферментація, експериментальні техніки
Працює: кондитер-практик, консультант
Освіта та досвід: випускник школи ENSP, працював у міжнародних проектах в
Іванна Куницька
Шеф-кондитер, Київ
Іванна Куницька
Шеф-кондитер, КиївСпеціалізація: ресторанні та вітринні десерти, локальні продукти
Працює: виготовлення десертів для ресторанів та кафе
Освіта: кулінарна академія Ектора Хіменеса Браво (Hector Jimenez Bravo Culinary Academy)
Еліна Бойко
Технолог-шоколатьє, Київ
Еліна Бойко
Технолог-шоколатьє, КиївХто: технолог-шоколатьє, консультант, автор трьох книг з кондитерського мистецтва
Спеціалізація: шоколад, кондитерські вироби, морозиво
Працює: власниця шоколатерії Chocolate El.f, бренд-шеф власного бренду шоколаду El.f
Освіта: Стажувалась та навчалась у всесвітньо відомих шефів: метра-шоколатьє Jean-Pascal Sérignat (Швейцарія) і кондитера-шоколатьє Emmanuel Hamon (Франція); також у Patrick Casula, Wielfried Hauwel, Pier Paolo Magni, Emanuele Di Biase, Albert Lorenzo. Навчалась у чемпіона світу з приготування морозива Filippo Novelli та майстра морозива Ciro Fraddanno (Італія)