Олексій Александров

Шеф-пекар, технолог. Київ
Олексій Александров – шеф-пекар, технолог, власник-пекарні "Живой Хлеб - пекарня натурального хлеба".
Олексій активно досліджує та розробляє нові технології у хлібопеченні. Він вивчає старовинні рецепти і найновіші розробки та винаходить власні підходи у приготуванні хліба. У цьому Олексію допомагає технічна освіта.
Подорожуючи Україною з метою консалтингу щодо відкриття невеликих пекарень, він не тільки вчить, але й часто переймає цікавi ідеї. Адже у кожного є свої секрети, вважає Олексій.
15-16 серпня Олексій Александров поділиться своїм досвідом з учасниками майстер-класу та навчить готувати смачний і корисний хліб. А також дасть відповіді на такі питання:
  • Особливості випікання хліба на заквасці вдома і ресторані
  • Додатковий асортимент випічки, який підвищить прибуток: піца на заквасці, булки для бургерів довгої ферментації, піти на твердих сортах пшениці
  • Обладнання для випікання хліба: духовка VS пароконвектомат
  • Як зробити пекарню вдома і розрахувати правильний час для налагодженого процесу
  • Як подавати хліб в ресторані із маслами та намазанками
  • Як поєднувати хліб зі стравами та пропонувати різний хліб під кожну страву гостям
  • Особливості зберігання хліба
  • Заморожентй хліб і хлібобулочна продукція, як елемент подовження зберігання: як правильно заморожувати та розморожувати продукцію
  • Як заробляти на хлібі в Instagram

    Taste of Lviv & Galychyna 2020-11-03

    Дегустація "за мотивами галицьких хлібів"

    Тези виступу:

    • Які принципи випікання хлібів на Галичині?
    • Які галицькі хліби можна випікати в ресторані?
    • Способи подачі хлібів в ресторані, як привернути увагу гостя.
    • Види нарізки хліба. Від чого залежить товщина нарізки хліба?
    • Температура подачі хліба. Плюси та мінуси гарячої подачі.
    • Ножі для нарізки хліба. Як обрати правильний ніж?
    • Що робити для підвищення продажів хліба в ресторані і як він має подаватися?

    Дегустація:

    • Спельтовий формовий хліб на заквасці з насінням соняшника
    • Кнедлики з петрушкою
    • Пивний хліб
    • Хліб на Карпатському йогурті
    • Булочка Кайзер

    Помазанки:

    • Зелене масло з кропом та петрушкою
    • Пікантна помазанка
    • Масло з білими грибами
    • Авантюра
    • Масло з грецьким горіхом, пажитником та смаженим коріандром від Асмік Гаспарян