Лариса Титикало

Власниця господарства «Бринзарня», автор книги про кухню Бесарабії

Поспішаємо познайомити вас зі спікером Taste of Odessa&Bessarabia – Ларисою Титикало — власницею господарства «Бринзарня» і готелю зеленого туризму в селі Приморське.

Багатьом спікерка відома, як очільниця спільноти «Slow food Bessarabia», метою якої є просування території, її культури і традицій через розвиток гастротуризму за принципами Руху Slow Food «смачно, чисто, чесно».

Також Лариса є авторкою новітніх спецій на основі козиної бринзи. А її багаторічна робота у напрямку пошуку, збору, сортування й дегустації смачної спадщини Бессарабії вилилася в написання книжки «Бессарабія. Кулінарна мандрівка», яка побачила світ 2017-го року.

На Taste of Odessa & Bessarabia Лариса познайомить вас з кухнею Бессарабії і її значенням в масштабі всієї України: історією, продуктами, унікальними рецептами.

Ваше уявлення про бессарабську кухню після доповіді Лариси зміниться назавжди.  Ця кухня формувалася впродовж багатьох століть під впливом десятків національних кухонь народів, що живуть тут: української, молдавської, румунської, болгарської, єврейської, турецької, гагаузької і навіть грецької! (давні греки колонізували Північне Причорномор‘я і заснували там міста-держави ще в VII–V століттях до н.е.).

Незважаючи на національне розмаїття, спільним для кухонь цього регіону є використання продуктів тваринництва (особливо — вівчарства), риби, овочів, фруктів, трав і спецій. Багатовікові рецепти, колорит і щедрість бессарабської землі, щирість і гостинність місцевих мешканців приваблюють як українських, так і іноземних гурманів.

Каварма, мітітеї, голубці у виноградному листі, плацинди, меліна, фріптура, різноманітні фаршировані овочі, і, безперечно, бринза — те, без чого неможливо уявити бессарабську кухню.

Про все це і навіть більше Лариса розкаже учасникам майстер-класу 28 вересня. А ще ви продегустуєте спеції та суміші, створені нею на основі бринзи, які надають стравам унікальний смак Бессарабії.

 

 

 

    Taste of Odessa & Bessarabia

    «Кухня Бессарабії і її значення в масштабі всієї України: історія, продукти, унікальні рецепти».

    Власниця господарства «Бринзарня», очільниця спільноти «Slow food Bessarabia», авторка книги «Бессарабія. Кулінарна мандрівка».

    • Дегустація Бессарабської бринзи та спецій з сушеною бринзою (село Приморське).
    • Презентація нової кулінарної книги.