Олександр Залужний

Шеф-кухар, Одеса

Чи може регіональна кухня завоювати любов гостей у національному масштабі? ШеОлександр Залужний впевнений, що з бессарабською кухнею буде саме так!

На Taste of Odessa & Bessarabia Олександр розкаже про бессарабську кухню в форматі сучасного ресторану. Він поділиться секретами роботи з локальними продуктами: овочами, бринзою, м'ясом та спеціями.

Народився та виріс Олександр Залужний в Одесі, а одеську кухню вивчав, працюючи в ресторані «Дача» Савелія Лібкіна. За часи роботи в рибному ресторані «Риба в вогні» у Києві та Одесі Олександр отримав колосальний досвід у роботі з рибою та морепродуктами. Працюючи в ресторані «Тавернетта» Олександр відточив майстерність роботи зі стравами італійського гастрономії.

Однак любов до бессарабської кухні взяла гору. Наразі у команді з Андрієм Величко Олександр розвиває кухню Бессарабії в заміському ресторані «Провінція».

На Taste of Odessa & Bessarabia Олександр розкаже про ціннісні продукти Бессарабської кухні. А також розкриє Техніки приготування таких страв, як: бессарабська каварма, справжня овеча бринза, болгарський перець маринований під бринзою, бессарабська меліна, мітітеї з манжею, дроб сарма.

 

    Taste of Odessa & Bessarabia

    «Бессарабська кухня в форматі сучасного ресторану. Робота з локальними продуктами: овочі, бринза, м'ясо, спеції».

    Шеф-кухар ресторану «Провінція».

    • Як побудувати сезонне меню на локальних продуктах
    • Які Бессарабські продукти можуть бути цікавими для всієї України
    • Робота з сезонними овочами і створення страв до осіннього меню.

    «Техніки приготування м’ясних страв та їх дегустація».

    Шеф-кухар ресторану «Провінція» (село Маякі).

    Страви:

    • Каварма
    • Болгарський перець маринований під бринзою
    • Сарма або голубці у виноградному листі