Шафран – пряність та харчовий барвник помаранчевого кольору, одержуваний від висушених тичинкових ниток квітки посівного шафрану (Crocus sativus). Використовується в текстильній промисловості, медицині, косметології та кулінарії. Цей продукт не тільки додає неповторного смаку до ваших страв, а ще й володіє незліченою кількістю корисних лікувальних якостей для здоров’я організму, а саме: стабілізує роботу нервової системи, покращує кровообіг, покращує пам’ять, покращує роботу серцево-судинної системи, знижує кров’яний тиск, покращує енергетичний обмін організму і знищує шкідливі речовини, що накопичуються в організмі та інше.
В Україні пробну партію посадкового матеріалу шафрану закупили в Нідерландах та посадили у 2017 році. А в 2019 році вже отримали і перший врожай для продажу. Зростає шафран під теплим сонцем Херсонщини, в смт. Мирне, Каланчацького району, там же його обробляють, сушать і готують до продажу.
- +38 (073) 710 88 42
- Гузенко Роман