Taste of Podillia & Prykarpattia

Якби Рене Редзепі народився в Україні, він би черпав свої знання про ферментацію на Вінничині, тренував би свої смакові рецептори в Хмельницькому на шоколадних цукерках з хріном і солоних огірках з медом, вчився б розводити рибу в Сколе, а в хліб обов’язково додавав би цибулю, корінь лопуха і лепехи.

24 липня у Києві відбудеться другий майстер-клас проекту Taste of Ukraine Taste of Podillia & Prykarpattia. Захід буде присвячено овочам, коренеплодам, рибі і соусам. Спікери заходу розкажуть про кухню двох регіонів — Поділля та Прикарпаття, про продукти, які там зустрічаються, і регіональні особливості їх приготування. 

Основне завдання проекту — показувати можливості для змін в українській кухні відповідно до сучасних технологій і авторського підходу шефів.

Учасники заходу познайомляться з постачальниками і виробниками локальних продуктів. Також разом зі спікерами майстер-класу ви розберетеся, які продукти підходять під ту чи іншу регіональну страву, зважаючи на уподобання, собівартість і техніку приготування.

 

З доповідями виступлять шеф-кухарі і дослідники української кухні, серед яких: Олена Павлова, дослідник української кухні Поділля (Вінниця), Сергій Байсаревіч, шеф-кухар ресторану Barvy (Київ), Ганна Федорець, власник ресторану «Золота Форель» (Сколе), Ігор Мезенцев, шеф-кухар ресторану «Харёк» (Харків), Ігор Лаврешін, пекар, дослідник, засновник lavrbread (Кривий Ріг).

Спікери заходу

...

Сергій Байсаревич

Бренд-шеф ресторану Barvy, Київ

Ігор Лаврешин

Пекар, ремісник, новатор

Ігор Мєзєнцев

Шеф-кухар, Харків

Олена Павлова

Дослідниця кухні Поділля, Вінниця

Анна Федорець

Засновниця ресторану "Золота Форель", Сколе

Оксана Бас

Дослідниця подільської кухні, Бар

Програма

09:00 - 09:30

Реєстрація та кава-брейк.

9:30 - 10:50

«Кухня Поділля і Прикарпаття: від витоків до сучасності» Олена Павлова, дослідник української кухні (Вінниця).

10:50 - 11:00

«Посуд і емоції: як вплив відіграє подача на сприйняття блюда?», Ольга Алєєва, керівник компанії Al-Group.

11:00 - 11:20

Дегустація та кава-брейк.

11:20 - 12:40
«Овочі і коренеплоди: нові техніки і смаки».

«Овочі і коренеплоди: нові техніки і смаки».

Сергій Байсаревич

12:40 - 12:55

«Осетрова ікра: беззабійний метод як гарантія користі, безпечності, якості та смаку». Світлана Заболотна, «Кайнд Фіш».

13:00 - 13:30

Дегустація та кава-брейк.

13:30 - 14:30

«З чого починається рибний ресторан?». Анна Федорець, «Золота Форель» (Сколе).

14:30 - 15:20

Рибний обід від Золотої Форелі.

15:30 - 16:30
«Риба Поділля і Прикарпаття. Сучасні техніки приготування».

«Риба Поділля і Прикарпаття. Сучасні техніки приготування».

Ігор Мєзєнцев

16:30 - 17:00

Дегустація та кава-брейк.

17:00 - 18:30
«Хліб з овочами і корінням як джерело життєвої сили».

«Хліб з овочами і корінням як джерело життєвої сили».

Ігор Лаврешин

18:30 - 19:00

Дегустація та завершальний кава-брейк.

Галерея