Taste of Podillia & Prykarpattia
Якби Рене Редзепі народився в Україні, він би черпав свої знання про ферментацію на Вінничині, тренував би свої смакові рецептори в Хмельницькому на шоколадних цукерках з хріном і солоних огірках з медом, вчився б розводити рибу в Сколе, а в хліб обов’язково додавав би цибулю, корінь лопуха і лепехи.
24 липня у Києві відбудеться другий майстер-клас проекту Taste of Ukraine Taste of Podillia & Prykarpattia. Захід буде присвячено овочам, коренеплодам, рибі і соусам. Спікери заходу розкажуть про кухню двох регіонів — Поділля та Прикарпаття, про продукти, які там зустрічаються, і регіональні особливості їх приготування.
Основне завдання проекту — показувати можливості для змін в українській кухні відповідно до сучасних технологій і авторського підходу шефів.
Учасники заходу познайомляться з постачальниками і виробниками локальних продуктів. Також разом зі спікерами майстер-класу ви розберетеся, які продукти підходять під ту чи іншу регіональну страву, зважаючи на уподобання, собівартість і техніку приготування.
З доповідями виступлять шеф-кухарі і дослідники української кухні, серед яких: Олена Павлова, дослідник української кухні Поділля (Вінниця), Сергій Байсаревіч, шеф-кухар ресторану Barvy (Київ), Ганна Федорець, власник ресторану «Золота Форель» (Сколе), Ігор Мезенцев, шеф-кухар ресторану «Харёк» (Харків), Ігор Лаврешін, пекар, дослідник, засновник lavrbread (Кривий Ріг).
Спікери заходу
...
Сергій Байсаревич
Бренд-шеф ресторану Barvy, Київ

Сергій Байсаревич
Бренд-шеф ресторану Barvy, КиївХто: бренд-шеф, консультант, співзасновник Першої української лабораторії з фудпейрінгу
Спеціалізація:сучасна українська кухня, fusion, десерти, foodpairing
Освіта: стажування у Basque Culinary Center — Іспанія; стажування у ресторані Cru — Естонія
Ігор Лаврешин
Пекар, ремісник, новатор

Ігор Лаврешин
Пекар, ремісник, новаторСпеціалізація: борошно, хліб, випічка
Працює: Засновник lavrbread
Шеф-інструктор NIP food (Італія), викладач в Кулінарній Академії Асоціації шеф-кухарів України
Освіта: NIPfood Nazionale Italiana Pizzaioli & Panificazione - Італія;
Richemont Masterbaker Center for Excellence in Baking and Pastry DMCC - Швейцарія
Ігор Мєзєнцев
Шеф-кухар, Харків

Ігор Мєзєнцев
Шеф-кухар, ХарківХто: шеф-кухар; власник гастрономічного журнал MEZENCEV; організатор проекту CHEFS TABLE з шеф-кухарями та шеф-барменами України; автор проекту «Їмо в майбутньому», автор проекту «Топот»
Спеціалізація:десерти, ферментація, молекулярна кухня
Працює: бренд-шеф
Освіта: стажування у Kyoto Japanizes Restaurant Sushi Bar — Німеччина
Олена Павлова
Дослідниця кухні Поділля, Вінниця

Олена Павлова
Дослідниця кухні Поділля, ВінницяХто: дослідниця української кухні, консультант.
Спеціалізація: кухня Поділля.
Анна Федорець
Засновниця ресторану "Золота Форель", Сколе

Анна Федорець
Засновниця ресторану "Золота Форель", СколеХто: засновниця та генеральний директор фермерського господарства та ресторану "Золота Форель", м. Сколе.
Спеціалізація: управління ресторанним бізнесом, рибне господарство.
Оксана Бас
Дослідниця подільської кухні, Бар

Оксана Бас
Дослідниця подільської кухні, БарХто: громадська активістка, експерт сільського туризму в Інформаційно-Аналітичному Центрі компетенцій галузі сільського туризму, дослідниця кухні Поділля.
Спеціалізація: кухня Поділля, сільський туризм.