Дводенний практичний майстер-клас з випікання хліба

Проект Taste of Ukraine розпочав 2021 рік з дводенного практичного майстер-класу «Хліб і спеції».
 
Спеції мають вагомий вплив на стан організму людини. Не даремно на Ближньому Сході спеції додають всюди: до страв, напоїв, активно включаючи їх до створення ліків, різноманітних настоянок і парфумерних виробів.
 
На майстер-класі учасники дізналися про взаємодію спецій з хлібом, а також знайшли відповіді на питання щодо впливу спецій та прянощів на емоційний стан та здоров’я людини. Ми поговорли про прянощі, як складовий елемент створення смаку та про те, як створювати суміш спецій для різних цілей: для здоров’я, смаку та настрою. 

Протягом майстер-класу були випечені 4 хліба:

  • Пивний хліб з коріандром, зірою та чорним кмином.
  • Молочний хліб з норі, вакамме і базиліком.
  • Спельтовий хліб з насінням рожевого перцю, чилі, гвоздикою і запашним перцем.
  • Вогняний хліб з трьома видами гострого перцю (чилі, халапеньо, пташине око).

Особливістю майстер-класу стала самостійна робота учасників, яким було запропоновано розробити власну рецептуру хліба із додаванням будь-яких спецій. Такий практичний підхід допоміг учасникам засвоїти знання, отриманні протягом двох днів навчання, та продемонструвати свою винахідливість.

 

Спікери Taste of Bread & Spices 2021

Тільки пекарі-практики, засновники власного бізнесу

Олексій Александров

Шеф-пекар, технолог. Київ

Асмік Гаспарян

Бренд-шеф, засновниця власного бренду спецій

Програма

Галерея