Конструктор зі створення десертів на Taste of Smasolyky: міжсезоння

 

Друзі, ми підготували для вас конструктор зі створення десертів, який ви зможете використовувати в своєму ресторані аналогічно нашій рецептурі, або змінювати відповідно до меню та концепції вашого закладу. Цей конструктор ви отримаєте за два дні практики на Taste of Smakolyky: міжсезоння

Головна ідея майстер-класу – зрозуміти, які інгредієнти ви можете використовувати у весняний, осінній або зимовий період, коли ще немає свіжих ягід. Коли смаки десертів мають змінюватися не за рахунок привезених продуктів, а завдяки повністю переробленому смаку десерту під той або інший сезон.

Знання сезонності продуктів – це рівень професіоналізму кухаря і кондитера. Тому ми пропонуємо вам наше бачення весняних десертів, які проробила спеціально для майстер-класу спікер і шеф-кондитерка Іванна Куницька.

«Cіновал» – з холодною інфузією вершків на сіні

Тут поєднані смаки сіна, чебрецю, айви. Цей десерт наповнений різними смаками і текстурами: шляхом створення холодної інфузії настоювання сіна на вершках і легкого мусового крему із насиченою начинкою з айви, яка пом’якшує і водночас підкреслює агресивні ноти сіна.

У розрізі ви бачите айву, яка вкарбувалася в легкий мусовий крем, як старовинна мушля у гранітний камінь на березі моря. Легкість цього десерту вдало довершить насичену трапезу. 

«Сіновал» рекомендуємо подавати після м’ясних страв.

«Грибний чизкейк» із сублімованими білими грибами, пивною карамеллю і безглютеновим жолудевим шаблі

Якщо ви думаєте, що вже знаєте все про чизкейки, повірте, нам є чим здивувати вас.

Класичному варіанту цього десерту вже більше ста років, власне, як і сиру Філадельфія, який найчастіше використовують для приготування найбільш відомого серед чизкейків – Нью-Йорк. 

Сам сирний пиріг, батьківщиною якого вважають ще Античну Грецією, за часи свого існування хоча не раз змінив рецептуру та зовнішній вигляд, ми готові поділитися з вами його новою, неочікуваною варіацією. 

Наш «Грибний чизкейк» – це вибух смаків. На прикладі цього десерту ми розберемо варіант знайомого всім десерту, але в абсолютно новій, сучасній, інтерпретації – поєднання у десерті білих грибів і пива. 

Для приготування грибного чизкейка ми будемо використовувати сир Philadelphia від ексклюзивого імпортеру бренду — Ardis_Group. Компанія також відома своїм проектом ProCheese – Спільнота поціновувачів сиру, який створено для розповсюдження культури споживання сиру серед українців.

Сир Philadelphia – універсальний. Він чудово переносить термічну обробку на відміну від багатьох інших м’яких сирів, а також підходить для приготування не тільки десертів, але й різних соусів, крем-супів та салатів.

Для грибного чизкейку ми створимо молочні чіпси з вугільним пилом і віолою. Цей десерт буде гарно смакувати після м’ясних страв.

Десерт «Мед з молоком» з мусом на ряжанці та прозорим декором з ромашкового меду

Ви всі знаєте торт «Медовик». Існує багато варіантів цього десерту, але всі вони зводяться до приготування медових коржів та сметанкового або вершкового крему. Це класика. А тепер давайте розширимо уявлення про цей десерт і вивернемо його навиворіт – утопимо коржі в ряжанці.

На майстер-класі ми приготуємо десерт «Молоко з медом» для ресторанної подачі. На прикладі цього десерту ми покажемо техніки:

  • приготування медових коржів без розкатки
  • створення мусу з ряжанкою на pâte à bombe
  • створення декору з шоколаду 
  • створення декору у вигляді пластівців з медом, настояним на ромашці

Рекомендуємо пропонувати такий десерт гостям після м’ясних страв.

Десерт «Конопляний кизил» з конопляної галети, кулі з кизилу і збитим ганашем з тархуном

Абсолютна новинка та know how весняного сезону 2021. Завдяки українським виробникам кизилу Famberry ми опрацювали новий свіжий та яскравий десерт. Як сказав наш фотограф «це чистий секс в тарілці». 

У «Конопляному кизилі» акцент буде зроблено на ягоді. Це свіжий десерт напередодні літа. На майстер-класі ми розберемо техніку приготування збитого ганаша з тархуном, кулі з кизилу і конопляної галети, яка стане солодким і хрустким акцентом у десерті.

Цей десерт рекомендуємо подавати після рибних страв. Він очистить рецептори і залишить смак свіжості та кислинку.

Якщо вам набридла одноманітність і ви хочете приємно здивувати ваших госей, чекаємо вас 10-11 квітня на майстер-класі. І ми обіцяємо, що ви перевернете своє уявлення про українські десерти назавжди!

Відправити заявку: 050 760 41 17, ua.tasteof@gmail.com

Програма на сайті 👉 www.tasteof.com.ua

Окрема подяка партнерам проекту – компанії Форвард за наданий посуд для презентації десертів.

Фото: Slava MicJac Galaka