Десерти з овочів, сала та бородинського хліба на Taste of Smakolyky
20 вересня у кулінарній студії Su.Chef відбудеться майстер-клас Taste of Smakolyky, присвячений українським десертам та шоколаду. Разом з дослідниками історії українських кондитерських виробів, кондитерами та шоколатьє організатори заходу шукатимуть відповідь на такі питання: Що являють собою українські десерти? Чи можуть солодощі, приготовані з локальних продуктів, бути смачними і вітринними одночасно?
До участі у майстер-класі запрошуються шеф-кухарі, кондитери, власники ресторанів та кафе. Серед спікерів заходу: історик-дослідник української кондитерської промисловості Ольга Вірсінг, шоколатьє Еліна Бойко, кондитери Іванна Куницька, Олександр Трофименков і Дарина Дядик.
Спікери майстер-класу Taste of Smakolyky покажуть техніки, які допоможуть локальним продуктам заграти новими фарбами.
Учасники заходу дізнаються:
- Як створити сучасний український десерт з таких продуктів, як: гарбуз, баклажани, манка, солоний огірок, малина, сало, кавун, бородинський хліб, ожина, конопля, мед, груша, вишня, слива та інші.
- Як десерт може вплинути на середній чек у ресторані?
- Як створювати привабливу кондитерську вітрину в кафе і ресторанах?
- Різні варіанти подачі одного і того ж десерту для ресторану та кейтерингу.
- Собівартість десертів та їх поєднання з основними стравами.
Гості майстер-класу побачать процес приготування і зможуть продегустувати такі десерти:
- Мус з м’якоті кавуна з реконструйованою меренгою із щавлю, збитим ганашем з гарбузового насіння, збитим желе з калини.
- Старовинний рецепт у новій інтерпретації: манний пудинг з гарбузом, варення з баклажанів, лист желе з крафтового сидру.
- Корпусні шоколадні цукерки з кремом із сала, конфітюром з маринованих огірків і крустильяном з бородинського хліба.
- Десерт для вітрини з маком, ферментованим медом і грушею.
- Десерт для ресторану: вишневий пиріг з киселем із топленого молока і нітро узваром.
- Сирник-суфле з терновою сливою.
- Конопляне печиво з мармеладом з ожини.
Спікери заходу
Кращі кухарі країни діляться своїми знаннями
Еліна Бойко
Технолог-шоколатьє, Київ

Еліна Бойко
Технолог-шоколатьє, КиївХто: технолог-шоколатьє, консультант, автор трьох книг з кондитерського мистецтва
Спеціалізація: шоколад, кондитерські вироби, морозиво
Працює: власниця шоколатерії Chocolate El.f, бренд-шеф власного бренду шоколаду El.f
Освіта: Стажувалась та навчалась у всесвітньо відомих шефів: метра-шоколатьє Jean-Pascal Sérignat (Швейцарія) і кондитера-шоколатьє Emmanuel Hamon (Франція); також у Patrick Casula, Wielfried Hauwel, Pier Paolo Magni, Emanuele Di Biase, Albert Lorenzo. Навчалась у чемпіона світу з приготування морозива Filippo Novelli та майстра морозива Ciro Fraddanno (Італія)
Іванна Куницька
Шеф-кондитер, Київ

Іванна Куницька
Шеф-кондитер, КиївСпеціалізація: ресторанні та вітринні десерти, локальні продукти
Працює: виготовлення десертів для ресторанів та кафе
Освіта: кулінарна академія Ектора Хіменеса Браво (Hector Jimenez Bravo Culinary Academy)
Олександр Трофіменков
Кондитер-експериментатор, Київ

Олександр Трофіменков
Кондитер-експериментатор, КиївХто: кондитер-експериментатор, викладач кондитерських курсів, співзасновник кондитерського YouTube-каналу Food Hackers
Спеціалізація: кондитерські вироби, випічка, ферментація, експериментальні техніки
Працює: кондитер-практик, консультант
Освіта та досвід: випускник школи ENSP, працював у міжнародних проектах в
Дар’я Дядик
Кондитер-експериментатор, Київ

Дар’я Дядик
Кондитер-експериментатор, КиївХто: кондитер-експериментатор, автор та співзасновниця кондитерського YouTube-каналу Food Hackers
Спеціалізація: кондитерські вироби, випічка, ферментація, експериментальні техніки
Працює: кондитер-практик, консультант
Освіта та досвід: кулінарна академія Ектора Хіменеса Браво (Hector Jimenez Bravo Culinary Academy). Працювала у проекті в ОАЕ