Десерти з овочів, сала та бородинського хліба на Taste of Smakolyky

20 вересня у кулінарній студії Su.Chef відбудеться майстер-клас Taste of Smakolyky, присвячений українським десертам та шоколаду. Разом з дослідниками історії українських кондитерських виробів, кондитерами та шоколатьє організатори заходу шукатимуть відповідь на такі питання: Що являють собою українські десерти? Чи можуть солодощі, приготовані з локальних продуктів, бути смачними і вітринними одночасно?

До участі у майстер-класі запрошуються шеф-кухарі, кондитери, власники ресторанів та кафе. Серед спікерів заходу: історик-дослідник української кондитерської промисловості Ольга Вірсінг, шоколатьє Еліна Бойко, кондитери Іванна Куницька, Олександр Трофименков і Дарина Дядик.

Спікери майстер-класу Taste of Smakolyky покажуть техніки, які допоможуть локальним продуктам заграти новими фарбами.

Учасники заходу дізнаються:

  • Як створити сучасний український десерт з таких продуктів, як: гарбуз, баклажани, манка, солоний огірок, малина, сало, кавун, бородинський хліб, ожина, конопля, мед, груша, вишня, слива та інші.
  • Як десерт може вплинути на середній чек у ресторані?
  • Як створювати привабливу кондитерську вітрину в кафе і ресторанах?
  • Різні варіанти подачі одного і того ж десерту для ресторану та кейтерингу.
  • Собівартість десертів та їх поєднання з основними стравами.

Гості майстер-класу побачать процес приготування і зможуть продегустувати такі десерти:

  • Мус з м’якоті кавуна з реконструйованою меренгою із щавлю, збитим ганашем з гарбузового насіння, збитим желе з калини.
  • Старовинний рецепт у новій інтерпретації: манний пудинг з гарбузом, варення з баклажанів, лист желе з крафтового сидру.
  • Корпусні шоколадні цукерки з кремом із сала, конфітюром з маринованих огірків і крустильяном з бородинського хліба.
  • Десерт для вітрини з маком, ферментованим медом і грушею.
  • Десерт для ресторану: вишневий пиріг з киселем із топленого молока і нітро узваром.
  • Сирник-суфле з терновою сливою.
  • Конопляне печиво з мармеладом з ожини.

Спікери заходу

Кращі кухарі країни діляться своїми знаннями

Еліна Бойко

Технолог-шоколатьє, Київ

Іванна Куницька

Шеф-кондитер, Київ

Олександр Трофіменков

Кондитер-експериментатор, Київ

Дар’я Дядик

Кондитер-експериментатор, Київ

Програма

9.00 - 10.00

Реєстрація і вітальна кава: дегустація сирника-суфле з терновою сливою.

10:00 - 10:40

«Історія українських десертів: міфи і реальність».

10:40 - 11:00

Кава-брейк і дегустація: конопляне печиво з мармеладом з ожини.

11:10 - 12:40

Майстер-клас «Кому і навіщо потрібні українські десерти»

12:40 - 13:00

Демонстрація: Десерт для вітрини з маком, ферментованим медом і грушею.

13:00 - 13:20

Демонстрація: десерт для ресторану: вишневий пиріг з киселем з топленого молока і нітро узваром.

13:20 - 13:40

Кава-брейк.

13:40 - 15:10
Майстер клас «Створення бренду українського шоколаду».

Майстер клас «Створення бренду українського шоколаду».

Еліна Бойко

15:10 - 15:50

Кава-брейк і дегустація шоколаду.

15:50 - 17:20
Майстер-клас «Як викликати емоції і створити сучасний український десерт».

Майстер-клас «Як викликати емоції і створити сучасний український десерт».

Іванна Куницька

17:20 - 17:40
Десерт з реконструйованої меренгою з щавлю, мус з м'якоті кавуна, збитий ганаш з гарбузового насіння, збите желе.

Десерт з реконструйованої меренгою з щавлю, мус з м'якоті кавуна, збитий ганаш з гарбузового насіння, збите желе.

Іванна Куницька

17:40 - 17:50
Старовинний рецепт в новій інтерпретації: манний пудинг з гарбузом, варення з баклажанів, лист желе з крафтового сидру.

Старовинний рецепт в новій інтерпретації: манний пудинг з гарбузом, варення з баклажанів, лист желе з крафтового сидру.

Іванна Куницька

17:50 - 18:00
Корпусна цукерка з кремом із сала, конфітюром з маринованих огірків і крустильяном з бородинського хліба.

Корпусна цукерка з кремом із сала, конфітюром з маринованих огірків і крустильяном з бородинського хліба.

Іванна Куницька

Галерея