Десерт «грибний чизкейк»
Шеф-кухар: Іванна Куницька

Інгредієнти

Жолудеве сабле

  • Жолудеве борошно - 120г
  • Борошно каштана - 120г
  • Вершкове масло - 125г
  • Яйце - 40г
  • Цукрова пудра - 60г
  • Сіль

Чизкейк з білими грибами

  • Крем-сир Філадельфія - 500г
  • Яйце - 2шт
  • Цукрова пудра - 140г
  • Вершки 33% - 100г
  • Білий гриб сухий - 50г (орієнтуйтеся на свій смак)

Пивна карамель

  • Пиво - 600г
  • Цукор - 700г
  • Сік 6 лимонів
  • Пектин NH - 20г

Молочні чіпси

  • Молоко 1% - 250г
  • Йота - 1,5 г
  • Цукор - 60г
  • Сухе молоко - 25г
  • Сіль - 2г
  • Вугільний пил - 1г

Приготування

Жолудеве сабле

  1. Дуже холодне масло змішуємо з борошном, сіллю і цукровою пудрою в крихту.
  2. Вводимо яйця і швидко вимішуємо до однорідності.
  3. Розподіляємо між двома листами пергаменту і відправляємо в мороз.
  4. Формуємо потрібну форму Каттера і випікаємо на перфорованому килимку 170 ° C 10-12 хвилин.

Чизкейк з білими грибами

  1. З'єднуємо всі продукти в Термомікс на 37 ° C і гарно збиваємо, щоб гриб був дрібними фракціями. Можна подрібнити заздалегідь.
  2. Розлити суміш по формах (форми змастити вершковим маслом).
  3. Випікати при 135 ° C 25 хвилин.

Пивна карамель

  1. З'єднуємо цукор з пектином.
  2. У сотейнику доводимо пиво до 40 ° C і вводимо цукор з пектином.
  3. Коли суміш закипить - варимо 5 хвилин.
  4. В кінці вводимо сік лимона - охолоджуємо.

Молочні чіпси

  1. З'єднуємо всі інгредієнти в чаші Kenwood і прогріваємо до 83 ° C.
  2. Збиваємо до загущення.
  3. Розподіляємо по силіконовому килимку товщиною 1,5 см.
  4. При 80 ° C залишаємо на ніч в пароконвектоматі.