Ніжний і дуже ароматний соус з білого хліба
Шеф-кухар: Костянтин Черненко
Інгредієнти
- Вершкове масло President – 30 г
- Лук шалот – 140 г
- Гвоздика – 4 квітки
- Лавровий лист – 2 шт.
- Молоко ТМ LACTEL – 600 мл
- Білий хліб, нарізаний кубиками без скоринки – 140 г
- Жирні вершки President – 150 мл
- Мелений мускатний горіх – щіпка
- Зелень для подачі
- Чорний перець за смаком
Приготування
- Розтопити вершкове масло в глибокій пательні з товстим дном.
- Додати дрібно нарізану цибулю, гвоздику і лавровий лист. Готувати на слабкому вогні 10 хвилин до м'якості цибулі.
- Влити молоко, накрити пательню кришкою і залишити на повільному вогні на 10 хвилин.
- Видалити гвоздику. Додати хліб і довести соус на повільному вогні практично до кипіння.
- Влити вершки. Посипати мускатним горіхом і чорним перцем. Готувати ще 5 хвилин на спокійному вогні. Смачного!