Про захід
19 листопада у кулінарній студії Su.Chef відбудеться четвертий майстер-клас проекту Taste of Ukraine, присвячений хлібу та м’ясу — Taste of Bread & Meat.
Хліб і м’ясо — основні продукти української кухні. Проте мало хто знає, який хліб можна поєднувати з м’ясом та як створити баланс смаку між цими продуктами. Виявляється, що не увесь хліб підходить для вживання з м’ясом, а найпопулярніша страва ХХІ століття — бургер — взагалі може бути найбільш шкідливою їжею у такому поєднанні.
Ми всерйоз підійшли до цього питання. Адже проект покликаний не тільки відроджувати та популяризувати українську кухню, але й знайомити шеф-кухарів та сучасних споживачів з користю та цінністю локальних продуктів.
Тож який хліб варто поєднувати з м’ясом та які страви з хлібом та м’ясом можна розробити для ресторанів і Fast Food? Відповідь на ці питання дадуть спікери майстер-класу: Ігор Лаврешин (Кривий Ріг), Олексій Повторейко (Київ), Роберт Прядченко (Київ), Алік Мкртчян (Київ), Костянтин Черненко (Дніпро).
На майстер-класі ви дізнаєтесь про історію поєднання хліба і м’яса в Україні, а також культурах Туреччини, В‘єтнаму та Ізраїлю. Протягом дня 5 шеф-кухарів поділяться секретами приготування таких страв:
- піти і плоский хліб
- лахм бі-аджин, матнакаш
- террін з голови ягняти (щока та губи) з соусом з бульйону
- sweetbread
- вареники з м’ясом у сучасній інтерпретації для ресторану і стрітфуда
- хлібний соус до м’яса
- три нових смаки м’ясних напівфабрикатів, які ви зможете приготувати вдома
- стейки вологого та сухого визрівання
- створення азіатського смаку з українського продукту з мінімальною собівартістю
Цей майстер-клас для вас, якщо ви хочете знати:
- як правильно вибирати м’ясо і маркувати його
- як обирати обладнання для приготування м’яса та хліба
- техніки роботи з м’ясом в Україні: томління, робота з непреміальними частинами, соуси
- як пропонувати гостям нові страви і мотивувати офіціантів
- яка може бути альтернатива бургеру
- який формат більш успішний для бізнесу: ресторанна подача чи швидка їжа “to go”?
Спікери заходу
Кращі кухарі країни діляться своїми знаннями
Олексій Повторейко
Шеф-кухар, Київ

Олексій Повторейко
Шеф-кухар, КиївХто: шеф-кухар, віце-президент Асоціації шеф-кухарів України, засновник “Школа стейків”
Спеціалізація: м’ясо, ферментація, техніки роботи із цілою тушею
Працює: бренд-шеф ресторану “Whisky Corner”
Алік Мкртчян
Шеф-кухар, Київ

Алік Мкртчян
Шеф-кухар, КиївХто: бренд-шеф м’ясного відділу Goodwine, фіналіст “Мастер Шеф. Професіонали”
Спеціалізація: м’ясо та м’ясні вироби, розробив 600 рецептів м’ясних напівфабрикатів
Працює: Goodwine
Костянтин Черненко
Шеф-кухар, Дніпро

Костянтин Черненко
Шеф-кухар, ДніпроХто: голова Першої Української Асоціації шеф-кухарів (м. Дніпро)
Спеціалізація: азійська кухня
Працює: шеф-кухар ресторану the Garden, бренд-шеф мережі Varus
Роберт Прядченко
Шеф-кухар, Київ

Роберт Прядченко
Шеф-кухар, КиївСпеціалізація: авторська кухня, використання сезонних та локальних продуктів, гастрономічні експерименти з різними техніками
Працює: шеф-кухар ресторану “Практика”,
Cтажування: ресторан Кoks** (Фарерські острови)