Десерт «Молоко і мед»
Шеф-кухар: Іванна Куницька

Інгредієнти

Медові коржі

  • Цукор - 125г
  • Яйце - 125г
  • Вершкове масло 82% - 150г
  • Мед - 125г
  • Сода - 5г
  • Борошно пшеничне - 250г

Мус на ряжанці

  • Ряжанка - 495г
  • Цукор - 137г
  • Вода - 46г
  • Жовтки - 77г
  • Желатинова маса - 92г
  • Вершки 33% - 150г

Сметанковий крем

  • Сметана - 600г
  • Цукор - 250г
  • Ванілін

Покриття дзеркальна глазур

  • Цукор - 300г
  • Вода - 150г
  • Глюкоза - 300г
  • Білий шоколад - 300г
  • Згущене молоко - 200г
  • Желатинова маса - 140г
  • Барвник

Желе «ромашковий мед»

  • Мед - 200г
  • Сік лимона - 30г
  • Ромашка сушена - 2 ст.л.
  • Желатинова маса - 30г

Приготування

Медові коржі

  1. У сотейнику топимо цукор і мед до закипання, вводимо соду.
  2. У цей час збиваємо яйця до збільшення обсягу ≈ 5-7 хвилин.
  3. Вводимо в медову масу масло і даємо трохи охолонути.
  4. Вводимо суміш (після того, як охолоне) у збиті яйця і перемішуємо.
  5. Вводимо частинами борошно до повного вимішування маси.
  6. Розподіляємо на жаровні тонким шаром в 5 мм.
  7. Випікаємо при 180 ° C 4-5 хвилин.

Мус на ряжанці

  1. Збили вершки до полупіка і відставили.
  2. У сотейнику кип'ятимо воду і цукор до 116 ° C, в цей час починаємо збивати жовтки.
  3. Вводимо по стінці сироп в збиваємо яйця і на повній швидкості збиваємо масу до стабільної щільної маси.
  4. Вводимо желатин і ряжанку.
  5. Коли маса буде не гарячіша ніж 30 ° C вводимо обережно вершки.

Сметанковий крем

  1. Всі інгредієнти ретельно змішати до розчинення цукру.

Покриття дзеркальна глазур

  1. Вода, глюкоза, цукор - доводимо до кипіння.
  2. Заливаємо сиропом шоколад, згущене молоко, желатинову масу, пробиваємо блендером.

Желе «ромашковий мед»

  1. Нагріваємо мед з ромашкою і даємо настоятися 30 хвилин, проціджуємо.
  2. Нагріваємо мед до 50 ° C, додаємо сік лимона і желатин.
  3. Розливаємо по формам.