Десерт «Молоко і мед»
Шеф-кухар: Іванна Куницька
Інгредієнти
Медові коржі
- Цукор - 125г
- Яйце - 125г
- Вершкове масло 82% - 150г
- Мед - 125г
- Сода - 5г
- Борошно пшеничне - 250г
Мус на ряжанці
- Ряжанка - 495г
- Цукор - 137г
- Вода - 46г
- Жовтки - 77г
- Желатинова маса - 92г
- Вершки 33% - 150г
Сметанковий крем
- Сметана - 600г
- Цукор - 250г
- Ванілін
Покриття дзеркальна глазур
- Цукор - 300г
- Вода - 150г
- Глюкоза - 300г
- Білий шоколад - 300г
- Згущене молоко - 200г
- Желатинова маса - 140г
- Барвник
Желе «ромашковий мед»
- Мед - 200г
- Сік лимона - 30г
- Ромашка сушена - 2 ст.л.
- Желатинова маса - 30г
Приготування
Медові коржі
- У сотейнику топимо цукор і мед до закипання, вводимо соду.
- У цей час збиваємо яйця до збільшення обсягу ≈ 5-7 хвилин.
- Вводимо в медову масу масло і даємо трохи охолонути.
- Вводимо суміш (після того, як охолоне) у збиті яйця і перемішуємо.
- Вводимо частинами борошно до повного вимішування маси.
- Розподіляємо на жаровні тонким шаром в 5 мм.
- Випікаємо при 180 ° C 4-5 хвилин.
Мус на ряжанці
- Збили вершки до полупіка і відставили.
- У сотейнику кип'ятимо воду і цукор до 116 ° C, в цей час починаємо збивати жовтки.
- Вводимо по стінці сироп в збиваємо яйця і на повній швидкості збиваємо масу до стабільної щільної маси.
- Вводимо желатин і ряжанку.
- Коли маса буде не гарячіша ніж 30 ° C вводимо обережно вершки.
Сметанковий крем
- Всі інгредієнти ретельно змішати до розчинення цукру.
Покриття дзеркальна глазур
- Вода, глюкоза, цукор - доводимо до кипіння.
- Заливаємо сиропом шоколад, згущене молоко, желатинову масу, пробиваємо блендером.
Желе «ромашковий мед»
- Нагріваємо мед з ромашкою і даємо настоятися 30 хвилин, проціджуємо.
- Нагріваємо мед до 50 ° C, додаємо сік лимона і желатин.
- Розливаємо по формам.