Десерт «Сіновал»
Шеф-кухар: Іванна Куницька

Інгредієнти

Бісквіт з чебрецем

  • Чебрець - 9г
  • Цукор - 200г
  • Яйця - 420г
  • Борошно - 120г
  • Розпушувач - 2,5 г

Компоте айва

  • Пюре груші - 105г
  • Глюкоза - 50г
  • Цукор - 75г
  • Пектин NH - 14г
  • Сік лимона - 25г
  • Кубик айви - 520г

Мус сіно

  • Сіно - 30г (сушимо годину при 160 ° C)
  • Вершки 33% - 675г
  • Желатин - 6г
  • Мед - 200г
  • Вода - 105г
  • Чебрець - пару гілочок
  • Ромашка сушена - 2ст.л.
  • Жовтки - 180г

Покриття

  • Какао масло
  • Жиророзчинний барвник: зелений, жовтий, червоний

Приготування

Бісквіт з чебрецем

  1. Перетираємо пальцями чебрець з цукром.
  2. Ставимо збивати яйця з цукром ≈ на 10 хвилин до збільшення обсягу маси.
  3. Акуратно вводимо лопаткою борошно з розпушувачем
  4. Розподіляємо по силіконовому килимку товщиною 1 см і печемо при 160 ° C 10-12 хвилин.

Компоте айва

  1. З'єднуємо цукор з пектином.
  2. У сотейнику доводимо до 40 ° C пюре груші, кубик айви і глюкозу і вводимо цукор з пектином.
  3. Доводимо до кипіння і варимо, помішуючи ≈ 3 хвилини, в кінці вводимо сік лимона.
  4. Розливаємо по формам і відправляємо в шокер.

Мус сіно

  1. Заливаємо сіно вершками і залишаємо в холодильнику на 12год.
  2. У сотейнику мед, чебрець, вода, ромашка, жовтки заварюємо до 82 ° C.
  3. Вводимо в яєчну масу желатин і даємо охолонути до 30 ° C.
  4. Проціджують вершки і регулюємо кількість вершками без настою до 675г, збиваємо вершки до полупіків.
  5. В основу, після того як вона охолоне, вводимо вершки і заповнюємо форми.