Інгредієнти

Душенина з м'яса

  • Яловичина (лопатка, гомілка) - 4 кг.
  • Морква - 300 г.
  • Корінь петрушки - 150 г.
  • Цибуля ріпчаста - 700 г.
  • Яблучний сік - 1 літр
  • Часник - 1 голівка
  • Лавровий лист
  • Духмяний перець
  • Майоран
  • Жир - 50 г.
  • Перець чорний
  • Сіль

Тушкована капуста

  • Капуста квашена - 1 кг.
  • Капуста білоголова - 700 г
  • Цукор

Для подачі

  • Булка кайзерка
  • Квашений огірок
  • Червона цибуля
  • Мікс салата

Приготування

Душенина з м’яса

  1. Очистити овочі, нарізати довільно. Зачистити м’ясо.
  2. Викласти овочі в каструлю, додати м’ясо, сіль, спеції крім майорану.
  3. Готувати під накриттям при температурі 95° C 3 години.
  4. Додати до м’яса яблучний сік, розтертий майоран. Продовжити тушкування ще 1 годину.
  5. Вибрати з каструлі м’ясо. Розібрати на волокна виделками.
  6. Соус, що утворився під час тушкування разом з овочами, пробити блендером.
  7. Довести соус до смаку.

Тушкована капуста

  1. Квашену капусту відтиснути від соку і нарізати. Сік (розсіл) зберегти.
  2. Свіжу капусту нашинкувати.
  3. На пательні обсмажити квашену капусту до карамельного кольору, додавши цукру.
  4. Додати до неї небагато рідини і тушкувати до розм’якшення. Як треба тушкувати довше – підливати потрохи рідину декілька раз.
  5. Додати до обсмаженої квашеної капусти свіжу і тушкувати далі разом.
  6. В кінці тушкування довести смак до кисло-солодкого за допомогою зцідженого розсолу, приправити перцем, при потребі – сіллю, цукром.

Подача

  1. Розрізати булку «КАЙЗЕРКА»
  2. Обидві половинки булки вимочати в соусі від м’яса.
  3. На булку викласти розібране на волокна м’ясо.
  4. Поверх м’яса викласти тушковану капусту, тонко нарізану цибулю, квашений огірок
  5. Додатково подати соус, мікс салата.