Інгредієнти
Душенина з м'яса
- Яловичина (лопатка, гомілка) - 4 кг.
- Морква - 300 г.
- Корінь петрушки - 150 г.
- Цибуля ріпчаста - 700 г.
- Яблучний сік - 1 літр
- Часник - 1 голівка
- Лавровий лист
- Духмяний перець
- Майоран
- Жир - 50 г.
- Перець чорний
- Сіль
Тушкована капуста
- Капуста квашена - 1 кг.
- Капуста білоголова - 700 г
- Цукор
Для подачі
- Булка кайзерка
- Квашений огірок
- Червона цибуля
- Мікс салата
Приготування
Душенина з м’яса
- Очистити овочі, нарізати довільно. Зачистити м’ясо.
- Викласти овочі в каструлю, додати м’ясо, сіль, спеції крім майорану.
- Готувати під накриттям при температурі 95° C 3 години.
- Додати до м’яса яблучний сік, розтертий майоран. Продовжити тушкування ще 1 годину.
- Вибрати з каструлі м’ясо. Розібрати на волокна виделками.
- Соус, що утворився під час тушкування разом з овочами, пробити блендером.
- Довести соус до смаку.
Тушкована капуста
- Квашену капусту відтиснути від соку і нарізати. Сік (розсіл) зберегти.
- Свіжу капусту нашинкувати.
- На пательні обсмажити квашену капусту до карамельного кольору, додавши цукру.
- Додати до неї небагато рідини і тушкувати до розм’якшення. Як треба тушкувати довше – підливати потрохи рідину декілька раз.
- Додати до обсмаженої квашеної капусти свіжу і тушкувати далі разом.
- В кінці тушкування довести смак до кисло-солодкого за допомогою зцідженого розсолу, приправити перцем, при потребі – сіллю, цукром.
Подача
- Розрізати булку «КАЙЗЕРКА»
- Обидві половинки булки вимочати в соусі від м’яса.
- На булку викласти розібране на волокна м’ясо.
- Поверх м’яса викласти тушковану капусту, тонко нарізану цибулю, квашений огірок
- Додатково подати соус, мікс салата.