Конопляне печиво з мармеладом
Шеф-кухар: Дар’я Дядик, Олександр Трофіменков
Інгредієнти
Конопляне печиво
- Масло вершкове – 200 г
- Олія конопляна – 92 г
- Цукор – 277 г
- Яйця – 115 г
- Розпушувач – 4,5 г
- Борошно пшеничне – 311 г
- Борошно конопляне – 115 г
- Сіль – 7 г
- Конопляні висівки – 46 г
Мармелад
- Пюре ожини – 300 г
- Цукор – 30 г
- Пектин нш – 3,5 г
- Пектин яблучний – 4 г
- Цукор – 150 г
- Сироп глюкози – 45 г
- Розчин лк – 1,5 г
Приготування
Конопляне печиво
- Масло збити з конопляною олією, сіллю і цукром, поступово додати яйця, знову збити до пишності.
- Додати борошно, конопляне борошно і висівки, просіяні з розпушувачем.
- Перемішати до об'єднання. Охолодити в холодильнику до 3°C.
- Сформувати кульки по 25 грам, сплюснути долонею кожну, відсадити з кондитерського мішка мармелад на одну частину тіста, накрити другою і притиснути.
- Випікати при 160°C до готовності.
Мармелад
- Нагріти пюре до 40°C, додати цукор з двома видами пектину, довести до кипіння.
- Поступово ввести цукор з глюкозою і варити до 101°C.
- В кінці додати розчин лимонної кислоти.
- Розлити на деко, охолодити, а потім пробити блендером до однорідності.