Дегустації десертів від Taste of Ukraine

Цього літа проєкт Taste of Ukraine впровадив ще один формат заходів – дегустації десертів.

«Нагодуємо українців смачними десертами» – таким стало гасло всіх заходів. Разом з шеф-кондитером Іванною Куницькою та бренд-шефом Асмік Гаспарян було розроблено 15 нових десертів для ресторанів, кафе і кондитерських. Усі десерти були сезонними і змінювалися впродовж літа п’ять разів.

Дегустації відвідали понад 50 осіб – власники ресторанів і кондитерських, кондитери, шефи, гурмани. Учасники кожної дегустація обирали фаворита серед десертів або навіть декілька, а також свого фаворита серед спецій. 

Загалом поєднання спецій з десертами (і не тільки) – задум саме проєкту Taste of Ukraine. Вперше тему спецій було розкрито на одному з майстер-класів «Хліб і спеції». Ідея поєднання спецій з хлібним, а згодом і десертними стравами настільки сподобалася учасникам, що отримала продовження на дегустаціях, які тривали протягом літа.

Нашим головним завдання було створення культури споживання десертів. А для того щоб це зробити, потрібно було створити  такі десерти, які б відповідали сезонності та на 80% були зроблені із локальних продуктів.

Пропонуємо вам ознайомитися з десертами, їх зовнішнім виглядом та складом.

До вашої уваги десерти з п’яти дегустацій, кожна з якої була присвячена окремій теми:

Дегустація 1, тема: «Ресторанні десерти»

1. «Прозорі равіолі» із шампанського з рожевою водою / компоті з черешні з меленим анісом / флан з козячим сиром від ARDIS group / квіти вербени / меренга з ревеню

2. «Суничний аспарагус»: відкриття року – квітка червона рута / крем аспарагус / центр суниця / тюіль і джоконда червона рута / акація / і три гелі: з сиропу акації, з фенхельною водою, кулі з суниці.

3. «Грибний чізкейк» чіз з білими грибами і пивною карамеллю / жолудєва шаблі / молочні чіпси з вугільним пилом / віола.

Дегустація 2, тема: «Ресторанні десерти

«Суничний аспарагус» і два нових десерти.

4. «Шовковична фіалка»: крем з шовковиці / шовковична джоконда / крем з ряжанки / фіалковий гель / шовковична крихта.

5. «Кір рояль з базиліком»: заварне тісто / мус з квітами мускатного горіха / кулі з крему де Касіс з єреванським базиліком / піна з шампанського.

Дегустація 3, тема: «Алкогольні десерти»

«Кір Рояль», «Прозорі равіолі» і один новий десерт.

6. Десерт з вишневою наливкою зі Львова, пастою з кісточок абрикоса і полегшеної шоколадної текстурою, їстівна пляшка з карамелі.

Дегустація 4, тема: «Вітринні десерти»

7. Десерт «Попкорн»: реконструйована меренга з обліпихи / грушеве кулі / легкий крем з маскарпоне / домашнє савоярді.

8. Десерт «Кавун з рожевим перцем»: бісквіт з червоної рутою / центр з кавуна з рожевим перцем / мус з кавуна / ганаш з гарбузового насіння.

9. Десерт «Виноград з Мелісою»: желе з виноградної води / пісочна основа / збите желе з мелісою / виноградний мус з меренгою.

Дегустація 5, тема: «Інстаграмні десерти»

Десерт з вишневою наливкою зі Львова і два нових десерта.

10. Десерт «Калина з суницею»: суничний крем / калинове кулі / джоконда з естрагону / холодний фруктовий суп з кавуна і суниці.

11. Десерт з чорною ікрою: збитий ганаш з цвітної капусти з білим шоколадом / центр – крем з сиром брюност / скаралупа приготовлена з використанням соку з цвітної капусти / бріош – підсмажена на вершковому маслі з скоринкою з цукру / чорна ікра Kind fish.

Ми вдячні нашим партнерам, які надали продукцію для експериментів, дегустацій і створення нових смаків ProCheese – Спільнота поціновувачів сиру, KIND FISH, Галичина, VODA UA, винному партнеру My Wine by Eduard Gorodetsky.Також дякуємо партнерам за стильні фартухи для спікерів i-CHEF.

Ми вдячні новій локації, яку презентували на п’ятій дегустації – першому мультибрендовому магазину побутової техніки преміального сегмента MIRS Home.

Окрема подяка за фото Slava MicJac Galaka

Літня серія дегустацій десертів закінчена. Але ми залишаємо цей формат серед здобутків проєкту і будемо його розвивати вже в напрямку гастрономічних pop-up вечерь. До зустрічі у вересні на майстер-класі Taste of Odessa & Bessarabia.