Олексій Александров про тонкощі приготування хліба на Taste of Bread&Spices

Наш основний продукт на майстер-класі – хліб у виконанні Олексія Александрова. Цього разу ми запропонуємо вам п’ять нових хлібів, проробки яких йшли протягом кількох місяців. 

Ми випечемо п’ять оригінальних хлібів зі спеціями:

  • Пивний хліб з коріандром, зірою та чорним кмином.
  • Молочний хліб з норі, вакамме і базиліком.
  • Спельтовий хліб з насінням рожевого перцю, чилі, гвоздикою і запашним перцем.
  • Вогняний хліб з трьома видами гострого перцю (чилі, халапеньо, пташине око).
  • П’ятий хліб ще пропрацьовуємо і анонсуємо згодом.

Про всі тонкощі приготування хліба ми розпитали пекаря і спікера майстер-класу, талановитого підприємця та новатора – Олексія Александрова.

Олексій, опишіть, будь ласка, склад пивного хліба. Чим він відрізняється від інших хлібів? 

У пивному хлібі поєднується пшеничне і житнє борошно, але головну ароматику дає додавання пива і світлого солоду, які також надають йому незвичайні і яскраві смакові відтінки. 

Чому ви обрали купаж з коріандру, зіри і чорного кмину для пивного хліба? 

Сам по собі пивний хліб має досить насичений смак. Спеції, які ми додаємо, мають бути відповідними, аби бути відчутними та підкреслювати ті аромати, які вже є у хлібі.

З якими стравами ви рекомендуєте подавати пивний хліб?

Пивний хліб я рекомендую подавати як просто нарізаним, так і в підсмаженому або копченому вигляді з червоним м’ясом та іншими м’ясними стравами з насиченим смаком. 

Тепер перейдемо до другого хлібу: молочний з норі, вакамме і базиліком. Розкажіть, будь ласка, про його особливості. 

Молочний хліб має ніжний смак, тому для нього був обраний купаж, який би тонко підкреслював аромати і виводив би їх на новий, незвичний рівень.

З якими стравами ви рекомендуєте подавати молочний хліб? 

Я рекомендую подавати цей хліб із сирами, білим м’ясом, вершковими соусами і стравами на їх основі. Також дуже цікаві смаки виходять у поєднанні з десертами. 

Чи можна назвати спельтовой хліб ідеальним для ЗОЖників? 

Я завжди говорю, що спельта сама по собі це дуже корисний, але забутий продукт. Спельта підійде не тільки вегетаріанцям, але і всім, хто піклується про своє здоров’я. Про якість полби (спельти) я буду окремо розповідати на майстер-класі.

Який смак повинні додати цьому хлібу спеції: насіння рожевого перцю, чилі, гвоздика і запашний перець? 

Спельтовой хліб дуже ароматний, смажене насіння доповнює його, а гострувато-пряний купаж спецій від Асмік Гаспарян гармонійно вписався в композицію смаків. Хліб вийшов дуже смачним. Так само цей хліб можна їсти не тільки свіжим, але й коли він трохи полежить, оскільки він змінює свій смак у міру дозрівання. 

З якими стравами поєднується спельтовий хліб? 

Такий хліб відмінно підійде для сніданків, він заряджає енергією на більшу частину дня. Спельтовий хліб підійде до бульйонів, як в звичайному вигляді, так і у вигляді сухариків.

Олексій, що таке вогняний хліб? Розкажіть про нього.

Вогняний хліб з трьома видами гострого перцю (чилі, халапеньо, пташине око) – це експромт, який народився у ході підготовки до даного майстер-класу. Ми з Асмік любителі пекучої їжі і вирішили провести експеримент з різними купажами гострого перцю. Вийшов пікантний хліб, з м’яким пекучим смаком. Я рекомендую його подавати в якості аппетайзера або закуски, яка викликає апетит.

Якщо ви хочете навчитися випікати такі хліба, дізнатися більше про користь спецій і створити свій індивідуальний купаж, реєструйтеся на майстер-клас і відправляйте заявку на участь: 

ua.tasteof@gmail.com

+380507604117

Програма на сайті  www.tasteof.com.ua