Олексій Александров про тонкощі приготування хліба на Taste of Bread&Spices

Наш основний продукт на майстер-класі – хліб у виконанні Олексія Александрова. Цього разу ми запропонуємо вам п’ять нових хлібів, проробки яких йшли протягом кількох місяців.
Ми випечемо п’ять оригінальних хлібів зі спеціями:
- Пивний хліб з коріандром, зірою та чорним кмином.
- Молочний хліб з норі, вакамме і базиліком.
- Спельтовий хліб з насінням рожевого перцю, чилі, гвоздикою і запашним перцем.
- Вогняний хліб з трьома видами гострого перцю (чилі, халапеньо, пташине око).
- П’ятий хліб ще пропрацьовуємо і анонсуємо згодом.
Про всі тонкощі приготування хліба ми розпитали пекаря і спікера майстер-класу, талановитого підприємця та новатора – Олексія Александрова.

Олексій, опишіть, будь ласка, склад пивного хліба. Чим він відрізняється від інших хлібів?
У пивному хлібі поєднується пшеничне і житнє борошно, але головну ароматику дає додавання пива і світлого солоду, які також надають йому незвичайні і яскраві смакові відтінки.
Чому ви обрали купаж з коріандру, зіри і чорного кмину для пивного хліба?
Сам по собі пивний хліб має досить насичений смак. Спеції, які ми додаємо, мають бути відповідними, аби бути відчутними та підкреслювати ті аромати, які вже є у хлібі.

З якими стравами ви рекомендуєте подавати пивний хліб?
Пивний хліб я рекомендую подавати як просто нарізаним, так і в підсмаженому або копченому вигляді з червоним м’ясом та іншими м’ясними стравами з насиченим смаком.
Тепер перейдемо до другого хлібу: молочний з норі, вакамме і базиліком. Розкажіть, будь ласка, про його особливості.
Молочний хліб має ніжний смак, тому для нього був обраний купаж, який би тонко підкреслював аромати і виводив би їх на новий, незвичний рівень.

З якими стравами ви рекомендуєте подавати молочний хліб?
Я рекомендую подавати цей хліб із сирами, білим м’ясом, вершковими соусами і стравами на їх основі. Також дуже цікаві смаки виходять у поєднанні з десертами.
Чи можна назвати спельтовой хліб ідеальним для ЗОЖників?
Я завжди говорю, що спельта сама по собі це дуже корисний, але забутий продукт. Спельта підійде не тільки вегетаріанцям, але і всім, хто піклується про своє здоров’я. Про якість полби (спельти) я буду окремо розповідати на майстер-класі.

Який смак повинні додати цьому хлібу спеції: насіння рожевого перцю, чилі, гвоздика і запашний перець?
Спельтовой хліб дуже ароматний, смажене насіння доповнює його, а гострувато-пряний купаж спецій від Асмік Гаспарян гармонійно вписався в композицію смаків. Хліб вийшов дуже смачним. Так само цей хліб можна їсти не тільки свіжим, але й коли він трохи полежить, оскільки він змінює свій смак у міру дозрівання.

З якими стравами поєднується спельтовий хліб?
Такий хліб відмінно підійде для сніданків, він заряджає енергією на більшу частину дня. Спельтовий хліб підійде до бульйонів, як в звичайному вигляді, так і у вигляді сухариків.
Олексій, що таке вогняний хліб? Розкажіть про нього.
Вогняний хліб з трьома видами гострого перцю (чилі, халапеньо, пташине око) – це експромт, який народився у ході підготовки до даного майстер-класу. Ми з Асмік любителі пекучої їжі і вирішили провести експеримент з різними купажами гострого перцю. Вийшов пікантний хліб, з м’яким пекучим смаком. Я рекомендую його подавати в якості аппетайзера або закуски, яка викликає апетит.

Якщо ви хочете навчитися випікати такі хліба, дізнатися більше про користь спецій і створити свій індивідуальний купаж, реєструйтеся на майстер-клас і відправляйте заявку на участь:
+380507604117
Програма на сайті www.tasteof.com.ua