Інгредієнти

Сирник-суфле

  • Сир домашній 9% – 250 г
  • Сметана 30% –150 г
  • Молоко – 200 мл
  • Цукор – 100 г
  • Желатин – 15 г
  • Вода для желатину – 90 мл
  • Чорнослив м'який – за бажанням

Глазур з терновою сливою

  • Джем з тернової сливи / терну – 100 г
  • Вода – 80 мл
  • Пектин NH – 2 г
  • Агар-агар – 2 г
  • Сік лимона – 20 мл
  • Цукор – 10 г

Приготування

Сирник-суфле

  1. Замочити желатин в холодній воді.
  2. Поєднати сир, сметану, цукор і молоко і перемішати блендером до однорідності. Процідити.
  3. Розтопити желатин, ввести в частину сирної маси, перебити блендером.
  4. Додати решту масу і знову перебити.
  5. Охолодити при 1-3 °C до застигання, потім збити в міксері вінчком до збільшення в об'ємі.
  6. Відсадити в форму «півсфера» діаметром 3-3,5 см.
  7. Вкласти нарізаний чорнослив і розрівняти.
  8. Заморозити половину форм, а половину залишити в холоді. Потім склеїти заморожені половинки з охолодженими.
  9. Заморозити.

Глазур з терновою сливою

  1. Нагріти джем з водою і соком лимона до 40°C.
  2. Змішати цукор з пектином і агаром.
  3. Додати при постійному помішуванні до рідини, потім довести до кипіння і варити 30 секунд.
  4. Охолодити до 3°C.
  5. Перед використанням нагріти до 60°C і перебити блендером.
  6. Занурити заморожені сфери сирника за допомогою шпажки.