Інгредієнти
Сирник-суфле
- Сир домашній 9% – 250 г
- Сметана 30% –150 г
- Молоко – 200 мл
- Цукор – 100 г
- Желатин – 15 г
- Вода для желатину – 90 мл
- Чорнослив м'який – за бажанням
Глазур з терновою сливою
- Джем з тернової сливи / терну – 100 г
- Вода – 80 мл
- Пектин NH – 2 г
- Агар-агар – 2 г
- Сік лимона – 20 мл
- Цукор – 10 г
Приготування
Сирник-суфле
- Замочити желатин в холодній воді.
- Поєднати сир, сметану, цукор і молоко і перемішати блендером до однорідності. Процідити.
- Розтопити желатин, ввести в частину сирної маси, перебити блендером.
- Додати решту масу і знову перебити.
- Охолодити при 1-3 °C до застигання, потім збити в міксері вінчком до збільшення в об'ємі.
- Відсадити в форму «півсфера» діаметром 3-3,5 см.
- Вкласти нарізаний чорнослив і розрівняти.
- Заморозити половину форм, а половину залишити в холоді. Потім склеїти заморожені половинки з охолодженими.
- Заморозити.
Глазур з терновою сливою
- Нагріти джем з водою і соком лимона до 40°C.
- Змішати цукор з пектином і агаром.
- Додати при постійному помішуванні до рідини, потім довести до кипіння і варити 30 секунд.
- Охолодити до 3°C.
- Перед використанням нагріти до 60°C і перебити блендером.
- Занурити заморожені сфери сирника за допомогою шпажки.