Інгредієнти
Лазанки, лашки
- Борошна – 300 г
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
Турош чус
- Лазанки (зварені до готовності)
- Сало копчене
- Сир кисло-молочний
- Сіль
Приготування
Лазанки, лашки
- З борошна і яєць замісити тісто, по консистенції як тісто для вареників.
- Дати тісту настоятися 20 хв. і розкачати в листи завтовшки 1,5 – 2 мм.
- Припорошити розкатане тісто борошном і дати підсохнути 5-7 хвилин з кожного боку, перекинувши лист.
- Нарізати смуги шириною 2 см. потім на квадратики 2 х 2 см. чи навкіс.
- Зварити лазанки в кропі, до готовності.
- Злити, промити водою і змастити жиром.
Турош чусо
- Нарізати копчене сало кубиком чи плястерками, смажити на пательні.
- Як витопиться з сала жир, вибрати шкварки з пательні.
- До витопленого з сала жиру додати сметану і попередньо зварені лазанки, перемішати і прогріти разом, в кінці додати білий сир, перемішати і зняти з плити.
- На тарілку викласти лазанки, додати ложку сметани, злегка підсолити, присипати сиром та шкварками. Подати.