Турош чусо, лазанки з сиром
Шеф-кухар: Сергій Пожар

Інгредієнти

Лазанки, лашки

  • Борошна – 300 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Турош чус

  • Лазанки (зварені до готовності)
  • Сало копчене
  • Сир кисло-молочний
  • Сіль

Приготування

Лазанки, лашки

  1. З борошна і яєць замісити тісто, по консистенції як тісто для вареників.
  2. Дати тісту настоятися 20 хв. і розкачати в листи завтовшки 1,5 – 2 мм.
  3. Припорошити розкатане тісто борошном і дати підсохнути 5-7 хвилин з кожного боку, перекинувши лист.
  4. Нарізати смуги шириною 2 см. потім на квадратики 2 х 2 см. чи навкіс.
  5. Зварити лазанки в кропі, до готовності.
  6. Злити, промити водою і змастити жиром.

Турош чусо

  1. Нарізати копчене сало кубиком чи плястерками, смажити на пательні.
  2. Як витопиться з сала жир, вибрати шкварки з пательні.
  3. До витопленого з сала жиру додати сметану і попередньо зварені лазанки, перемішати і прогріти разом, в кінці додати білий сир, перемішати і зняти з плити.
  4. На тарілку викласти лазанки, додати ложку сметани, злегка підсолити, присипати сиром та шкварками. Подати.