Роляда з курки
Шеф-кухар: Сергій Пожар

Інгредієнти

  • Стегно куряче
  • Сир з пліснявою
  • Груша
  • Стебло селери
  • Вершки
  • Горіх грецький
  • Мускатний горіх
  • Гвоздика
  • Кориця
  • Духмяний перець
  • Чорний перець
  • Сіль

Приготування

Роляда з курки

  1. Стегна курки без кістки, посолити, поперчити, приправити натертим мускатним горіхом. Залишити в холодильнику маринуватися на 2-3 години.
  2. Стебло селери та грушку очистити та нарізати малим кубиком. Шкірку від груш не викидати, вона буде потрібна для соусу.
  3. Розстелити харчову плівку і покласти на неї стегно, шкірою донизу.
  4. На кожне стегно покласти шматок сиру, нарізані селеру та грушку.
  5. Сформувати за допомогою плівки рулети шароподібної форми.
  6. Кожен рулет додатково загорнути плівкою та перетягнути шпагатом навхрест.
  7. Підготовлені рулети залити водою і готувати при слабкому кипінні 45 хв.
  8. Викласти зварені рулети на деко, притиснути легким пресом, поставити в холодильник для застигання на 4-5 год.

Соус

  1. До киплячої води додати прянощі, дати їм закипіти, зняти з плити і лишити настоюватися. Перецідити зготовлений узвар крізь сито.
  2. З груш видалити насіння, нарізати довільно. Стебло селери нарізати на шматки.
  3. Грушу, селеру та шкірку, що залишилася від очистки, залити невеликою кількістю води і поставити готуватися до повного розм’якшення продуктів.
  4. Зварені до м’якості грушу та селеру пробити блендером та перетерти крізь дрібне сито.
  5. Додати пюре до пряного узвару, розвести бульйоном до необхідної густини та кількості соусу і поставити готуватися.
  6. Довести соус до смаку, додати вершки, довести до кипіння, зняти з нагріву.

Подача

  1. Грушу нарізати на плястерки і присмажити на пательні гриль.
  2. Горіхи обсмажити і подрібнити притиском.
  3. Сир нарізати шматками.
  4. Заготовку з курки звільнити від плівки та шпагату.
  5. Поставити рулети запікатися при т-рі 200° C на 10-15 хв., до золотистої скоринки.
  6. На тарілку налити соус, викласти рулет, шматок сиру та скибочку грильованої груші, присмачити горіхом. Прикрасити зеленим листям селери.