Вибір посуду та інвентарю для ресторанів. Рекомендації від Форвард

Вибір посуду в ресторані зазвичай розділений на 2 складові: вибір інвентарю на кухню ресторану і вибір посуду для подачі страв. За першу завжди відповідає шеф-кухар і вибір такого посуду зводиться до функціональності, якості і довговічності інвентарю. Такі параметри є дуже важливими, оскільки правильно підібраний професійний інвентар буде істотно полегшувати роботу кухаря і прискорить видачу страв. Не варто надто економити на кухонному інвентарі, адже робота на кухні піддає інвентар істотним навантаженням, що призводить до швидкого виходу з ладу дешевого інвентарю.

Так само  важливим в оснащенні кухні ресторану інвентарем залишається відповідність нормам і рекомендаціям системи HACCP. Наявність колірних маркувань на інвентарі для обробки і зберігання продуктів істотно полегшить систему обліку свіжості продуктів і допоможе уникнути перехресного забруднення продуктів.

А ось при виборі ресторанного посуду для подачі страв завжди слід враховувати специфіку страв, кухню й інтер’єр закладу. Однак існують і певні тренди, які задаються загальними тенденціями в ресторанному бізнесі. Ось основні з них:

Total white

Після насиченого кольорового періоду в сервіровці білий колір знову бере першість. По-перше, нейтральність білого кольору дозволяє повністю зосередитися на зовнішньому вигляді і подачі обраних вами страв. По-друге, безліч предметів сервіровки в єдиному білому кольорі завжди будуть виглядати гармонійно. По-третє, якщо ви раптом вирішите змінити меню, концепт, то біла посуд стане універсальним інструментом і вам не потрібно буде міняти сервірувальний посуд, так як біла посуд є універсальним рішенням для будь-якого концепту і кухні.

Теплі і зігріваючі відтінки

Якщо подача страв вимагає нюансів, зупиніться на більш теплих жовтуватих відтінках – таких як мигдальний, айворі, ванільний і кремовий. Відтінки куркуми, кориці, гірчиці і червоного перцю перетворюють посуд в дуже приємний і зігріваючий колірної акцент, що дозволяє додати яскравості подачі страви.

Принти в азіатському стилі

З популяризацією східної кухні приходить і тренд візерунка в посуді. Адже орнамент, відповідної кухні допомагає перенести сприймається колорит і в подачу страви.

Якщо хочете знати більше про те, як правильно підібрати якісний посуд для вашого закладу, завітайте на Taste of Odessa & Bessarabia, де буде презентація компанії Форвард, або ж звертайтеся прямо до консультанта компанії.