Альпійські житні хлібці «Schüttelbrot»
Шеф-кухар: Ігор Лаврешин
Інгредієнти
Опара: 500 г
- Житнє борошно – 250 г
- Вода 30 °C – 250 г
- Дріжджі с.п. – 20 г
Тісто
- Пшеничне борошно 1 гатунку – 500 г
- Житнє борошно – 250 г
- Вода – 850 мл
- Дріжджі с.п. – 20 г
- Сіль – 5 г
- Фенхель – 5 г
- Кмин – 5 г
- Пажитник – 5 г
Приготування
Опара
- Змішати: 250 г житнього борошна, 250 теплої води, 20 г дріжджів. Бродіння опари протягом 60 хвилин.
Тісто
- Змішати всі інгредієнти (в тому числі опару) і зробити заміс тіста.
- Ферментація тіста 15 хв при 24 ° С.
- Зважити і сформувати тісто по 150 грам.
- Дати відпочити тісту 15 хв на добре присипаній борошном тканині.
- Випікати при 220 ° С близько 20-30 хвилин.