Альпійські житні хлібці «Schüttelbrot»
Шеф-кухар: Ігор Лаврешин

Інгредієнти

Опара: 500 г

  • Житнє борошно – 250 г
  • Вода 30 °C – 250 г
  • Дріжджі с.п. – 20 г

Тісто

  • Пшеничне борошно 1 гатунку – 500 г
  • Житнє борошно – 250 г
  • Вода – 850 мл
  • Дріжджі с.п. – 20 г
  • Сіль – 5 г
  • Фенхель – 5 г
  • Кмин – 5 г
  • Пажитник – 5 г

Приготування

Опара

  1. Змішати: 250 г житнього борошна, 250 теплої води, 20 г дріжджів. Бродіння опари протягом 60 хвилин.

Тісто

  1. Змішати всі інгредієнти (в тому числі опару) і зробити заміс тіста.
  2. Ферментація тіста 15 хв при 24 ° С.
  3. Зважити і сформувати тісто по 150 грам.
  4. Дати відпочити тісту 15 хв на добре присипаній борошном тканині.
  5. Випікати при 220 ° С близько 20-30 хвилин.