Модні GYOZA по-українськи

Інгредієнти

Тісто

  • Борошно — 200 г
  • Вода — 110 мл
  • Сіль — 1/3 ч.л.

Фарш

  • Свинина або яловичина — 120 г
  • Капуста — 100 г
  • Ріпчаста цибуля — 50 г
  • Зелена цибуля — 50 г
  • Соєвий соус — 1/2 ст.л.
  • Цукор — 1/2 ч.л.
  • Кунжутна олія —1/2 ст.л.
  • Картопляний крохмаль — 1 ст.л.
  • Часник (тертий) — 1 ч.л.
  • Імбир (тертий) — 1/2 ч.л.
  • Вода — 1 ст.л.

Соус

  • Рисовий оцет (можна яблучний) — 1 ст.л.
  • Соєвий соус – 1 ч. л.
  • Кунжутна олія – 1/2 ч.л.
  • Дрібно рублені пір'я цибулі

Приготування

Тісто

  1. Змішуємо сіль з теплою водою і виливаємо рідину в борошно.
  2. Замішуємо тісто і даємо йому відпочити в холодильнику 30 хвилин.

Фарш

  1. Свинину чи яловичину змішуємо з подрібненою капустою, зеленою та ріпчастою цибулею, сіллю, цукром, перцем і крохмалем.
  2. Додаємо у фарш тертий корінь імбиру і часник, а потім вливаємо рідкі складові: соєвий соус, кунжутну олію і воду.

Формуємо Gyodza

  1. Розкатуємо тісто максимально тонко і вирізаємо з нього коржі.
  2. У центр кожного коржика кладемо м'ясну начинку, змащуємо край тіста водою і заліплюємо зручним способом.
  3. Укладаємо гьодза на змащену маслом пателню, заливаємо водою наполовину і накриваємо кришкою. Готуємо пельмені на пару близько 6 хвилин.
  4. Як тільки вся вода випарується, наливаємо на пательню кунжутну олію і смажимо гьодза до золотистого кольору з одного боку.
  5. Подаємо гьодза підсмаженою стороною вгору з соусом із сумішшю оцту, кунжутної олії і соусу.