Інгредієнти
Тісто
- Борошно — 200 г
- Вода — 110 мл
- Сіль — 1/3 ч.л.
Фарш
- Свинина або яловичина — 120 г
- Капуста — 100 г
- Ріпчаста цибуля — 50 г
- Зелена цибуля — 50 г
- Соєвий соус — 1/2 ст.л.
- Цукор — 1/2 ч.л.
- Кунжутна олія —1/2 ст.л.
- Картопляний крохмаль — 1 ст.л.
- Часник (тертий) — 1 ч.л.
- Імбир (тертий) — 1/2 ч.л.
- Вода — 1 ст.л.
Соус
- Рисовий оцет (можна яблучний) — 1 ст.л.
- Соєвий соус – 1 ч. л.
- Кунжутна олія – 1/2 ч.л.
- Дрібно рублені пір'я цибулі
Приготування
Тісто
- Змішуємо сіль з теплою водою і виливаємо рідину в борошно.
- Замішуємо тісто і даємо йому відпочити в холодильнику 30 хвилин.
Фарш
- Свинину чи яловичину змішуємо з подрібненою капустою, зеленою та ріпчастою цибулею, сіллю, цукром, перцем і крохмалем.
- Додаємо у фарш тертий корінь імбиру і часник, а потім вливаємо рідкі складові: соєвий соус, кунжутну олію і воду.
Формуємо Gyodza
- Розкатуємо тісто максимально тонко і вирізаємо з нього коржі.
- У центр кожного коржика кладемо м'ясну начинку, змащуємо край тіста водою і заліплюємо зручним способом.
- Укладаємо гьодза на змащену маслом пателню, заливаємо водою наполовину і накриваємо кришкою. Готуємо пельмені на пару близько 6 хвилин.
- Як тільки вся вода випарується, наливаємо на пательню кунжутну олію і смажимо гьодза до золотистого кольору з одного боку.
- Подаємо гьодза підсмаженою стороною вгору з соусом із сумішшю оцту, кунжутної олії і соусу.