Спельтовий формовий хліб на заквасці з насінням соняшнику

Інгредієнти

  • Борошно спельтове - 1220 гр
  • Солод світлий - 45 гр
  • Мед - 45 гр
  • Насіння соняшнику - 150 гр
  • Закваска пшенична - 450 гр
  • Вода - 450 гр
  • Сіль - 20 гр

Приготування

За 12 годин підготувати напівфабрикати

  1. Залити 150гр насіння 450гр холодної води.
  2. Розігнати закваску – змішати 45гр стартера, 210гр води і 210гр борошна.

Заміс тіста

  1. Змішати всі Інгрідієнти, окрім солі, в тістомісі на 1-й швидкості протягом 5 хвилин
  2. Додати сіль і вимісити тісто до повного розвитку клейковини на 2-й швидкості.

Бродіння

  1. Залишити на бродіння в холодильнику протягом 12 годин.

Формовка хліба

  1. Зформувати вироби й укласти в змазані форми.
  2. Розстійка 90 хвилин при температурі 28 градусів до збільшення об'єму в 2 рази.

Випікання

  1. Розігріти піч до 210 °С.
  2. Випікати при температурі 190 °С в присутності пара перші 15 хвилин.
  3. Випустити з печі пар і випікати ще 10-15 хв при температурі 180 °С до золотистої скоринки.
  4. Дати охолонути протягом 1 години при кімнатній температурі для остаточного формування смаку.