Спельтовий формовий хліб на заквасці з насінням соняшнику
Шеф-кухар: Олексій Александров
Інгредієнти
- Борошно спельтове - 1220 гр
- Солод світлий - 45 гр
- Мед - 45 гр
- Насіння соняшнику - 150 гр
- Закваска пшенична - 450 гр
- Вода - 450 гр
- Сіль - 20 гр
Приготування
За 12 годин підготувати напівфабрикати
- Залити 150гр насіння 450гр холодної води.
- Розігнати закваску – змішати 45гр стартера, 210гр води і 210гр борошна.
Заміс тіста
- Змішати всі Інгрідієнти, окрім солі, в тістомісі на 1-й швидкості протягом 5 хвилин
- Додати сіль і вимісити тісто до повного розвитку клейковини на 2-й швидкості.
Бродіння
- Залишити на бродіння в холодильнику протягом 12 годин.
Формовка хліба
- Зформувати вироби й укласти в змазані форми.
- Розстійка 90 хвилин при температурі 28 градусів до збільшення об'єму в 2 рази.
Випікання
- Розігріти піч до 210 °С.
- Випікати при температурі 190 °С в присутності пара перші 15 хвилин.
- Випустити з печі пар і випікати ще 10-15 хв при температурі 180 °С до золотистої скоринки.
- Дати охолонути протягом 1 години при кімнатній температурі для остаточного формування смаку.