Трюфель з медом, солодом і кмином
Шеф-кухар: Еліна Бойко

Інгредієнти

  • Вершки 33% – 200 г
  • Мед – 50 г
  • Солод (рідкий) – 30 г
  • Кмин – 2 г
  • Шоколад темний El.f 64% – 150 г
  • Шоколад молочний El.f 44% – 160 г
  • Крихти бородинського хліба
  • Сіль

Приготування

  1. У сотейнику змішайте вершки, мед, солод і кмин. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
  2. Остудіть до температури 70 °C.
  3. У ємність з високими стінками (наприклад, стакан для блендера) засипте шоколад, поламаний на невеликі шматочки, потім залийте шоколад гарячими (70 °C) вершками.
  4. Ретельно перемішайте, так щоб весь шоколад розтанув. За допомогою блендера перетворіть вашу суміш в шоколадну емульсію. Емульсія повинна бути абсолютно однорідною і гладкою.
  5. Перекладіть ганаш в кондитерський мішок. Дайте трюфельній масі трохи відпочити, до моменту комфортної відсадки трюфеля, щоб ганаш не розтікався, але і не був занадто щільним.
  6. Після відсадження трюфеля, дайте йому «визріти» мінімум 12 годин, потім зробіть кульки і знову залиште «відпочивати» на 2-3 години.
  7. Розтопіть молочний шоколад з фундуком El.f, облийте кульки шоколадом і відразу обкатайте в крихті карамелізованого шоколаду і сухариках бородинского хліба.
  8. Посоліть. Насолоджуйтесь!